Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Karácsonyi koncert nagykabát nélkül

2020. december 21. 15:45
Az ausztrál karácsony hangulatában lehet részük azoknak, akik részt vesznek Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertjén. Jövő nyáron.

A kar idestova negyven éve, 1980 óta minden évben megrendezte karácsonyi koncertjét, ami hagyományosan az egyik utolsó közösségi esemény volt a városban szenteste előtt. Ezúttal is készültek: mivel decemberben ünnepelhettük Beethoven születésének 250. évordulóját, a német zeneszerző műveit tervezték megszólaltatni a Medveczky Ádám karmester vezette Győri Filharmónikus Zenekar kíséretében. 

A koncertet a rendezvénystop ellenére is megrendezik – igaz, nem decemberben, hanem egy különleges új időpontban: június 24-én, pont félúton az idei és a jövő évi karácsony között. A Napfényes karácsony fantázianevű hangversenyen megtapasztalhatjuk majd, milyen az ünnep a déli féltekén, ahol a karácsony a nyári időszakra esik. Az év egyik leghosszabb éjszakáján az este hétkor kezdődő koncert után még világosban indulhatnak haza a zene szerelmesei.

A nyári karácsonyi koncert mellett hétfő délelőtt Erdélyi Ágnes karnagy, Bélafi László elnök és Halmay Gábor önkormányzati képviselő azt is bejelentették, hogy az előttünk álló ünnepi napokban a vegyeskar két korábbi hangversenyét is élvezhetjük a Veszprém TV műsorán, míg az együttes egy új videoval is készül meglepni barátait.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Bejelentették a VeszprémFest 2024-es fellépőit. tegnap 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. tegnap 15:00 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. tegnap 9:43 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.