Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C

Karácsonyi koncert nagykabát nélkül

2020. december 21. 15:45
Az ausztrál karácsony hangulatában lehet részük azoknak, akik részt vesznek Veszprém Város Vegyeskara hagyományos karácsonyi koncertjén. Jövő nyáron.

A kar idestova negyven éve, 1980 óta minden évben megrendezte karácsonyi koncertjét, ami hagyományosan az egyik utolsó közösségi esemény volt a városban szenteste előtt. Ezúttal is készültek: mivel decemberben ünnepelhettük Beethoven születésének 250. évordulóját, a német zeneszerző műveit tervezték megszólaltatni a Medveczky Ádám karmester vezette Győri Filharmónikus Zenekar kíséretében. 

A koncertet a rendezvénystop ellenére is megrendezik – igaz, nem decemberben, hanem egy különleges új időpontban: június 24-én, pont félúton az idei és a jövő évi karácsony között. A Napfényes karácsony fantázianevű hangversenyen megtapasztalhatjuk majd, milyen az ünnep a déli féltekén, ahol a karácsony a nyári időszakra esik. Az év egyik leghosszabb éjszakáján az este hétkor kezdődő koncert után még világosban indulhatnak haza a zene szerelmesei.

A nyári karácsonyi koncert mellett hétfő délelőtt Erdélyi Ágnes karnagy, Bélafi László elnök és Halmay Gábor önkormányzati képviselő azt is bejelentették, hogy az előttünk álló ünnepi napokban a vegyeskar két korábbi hangversenyét is élvezhetjük a Veszprém TV műsorán, míg az együttes egy új videoval is készül meglepni barátait.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Egy estére senki nem maradt magányos Egy estére senki nem maradt magányos VeszprémFest, Magyarország egyik legrangosabb zenei fesztiválja, mondhatni a magaskultúra helyi fellegvára, tegnap ismét bebizonyította, hogy milyen érzés az, amikor a zene közelebb hozza egymáshoz az embereket. ma 12:14 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  tegnap 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. tegnap 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.