Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyönyörű porcelán sütőtálak

2020. december 21. 14:33

Manapság sokféle anyagból készülnek sütőtálak, kezdve a kerámiamázas sütőtálaktól, az üvegen és a cserépedényen át egészen a zománcozott vagy alumínium sütőtálakig. Miért elterjedtek ezek az edények, miben tudnak olyan pluszt nyújtani, amire a hagyományos tepsi vagy fémlábas nem képes? Mi az oka a sütőtálak népszerűségének?

Sütőtálak előnyei - más sütőedényekkel szemben

A sütőtál rendkívül sokoldalú edény, rengetegféle étel, akár sütemény is elkészíthető benne. Tulajdonképpen segítségével már rögtön az étel sütésre való előkészítésekor a tálalásra is alkalmas edénybe kerül az étel, így kimarad az az időigényes és gyakorta veszélyes lépés, hogy az elkészült ételt tálalásra való edénybe pakoljuk át esztétikusan. Sajnos előfordul, hogy az alapvetően ínycsiklandó étel pont ezen a ponton veszít értékéből, ha nem sikerül szépen tálalni. A tálalásra a porcelán sütőtál a legalkalmasabb, hisz épp olyan gyönyörű, mint a körülötte sorakozó tányérok és tálak.

A porcelán sütőtál előnyei

A cserépedényt használat előtt hosszan áztatni kell, az üvegből készült tálban hő hatására egyetlen légbuborék is robbanáshoz vezethet, és csak akkor tisztítható, ha teljesen lehűlt. A zománcozott tepsinél a karcolódás okozhat gondokat. Az alumínium tepsik inkább csak sütemények sütésére valók. A porcelán sütőtál mentes ezektől a problémáktól. 

A prémiumporcelánból készült sütőtálakon épp olyan csodálatos festett virágmintában gyönyörködtetsz, mint amik a hozzá illő étkészleteket díszítik. Egy csillogóan fehér porcelán sütőedény választásával pedig elérheted, hogy a sütőtálad minden étkészlethez tökéletesen passzoljon. Így az asztalon csodálatos, harmonikus összképet kapsz, a forró étel pakolgatása nélkül. Étel a sütőből egyenesen az asztalra. 

Ha már a forró ételnél tartunk, nagyon fontos megjegyezni, hogy a porcelán sütőtálak nem csupán jól bírják a hőt, hanem egészen 260°C-ig hőállóak, ráadásul azzal a hihetetlen előnnyel is büszkélkednek, hogy az ételeket a többi edényhez képest sokkal tovább melegen tartják. Nem kell mikrózgatni a repetának kiszedett adagokat! A sütőtálakhoz tetőket is választhatsz, amik önállóan, kínálótálként is megállják a helyüket, vagy tökéletesen záródó szilikontetőt és feltehető/levehető szilikon fogantyúkat is tartalmazó készlet mellett is dönthetsz.

Nemcsak a magas hőmérsékletet, de az alacsonyat is rendkívül jól tolerálják, nem csak a hűtőben, de a fagyasztóban is használhatod, akár -30°C-os hőmérsékleten is sértetlenül őrzik meg frissen az ételt. Akár a vendégség előtt napokkal előkészítheted a tálat, s a vendégség napján még kozmetikába, fodrászhoz, körmöshöz is lesz időd elugrani, mert csak a sütőbe kell tenni a tálat, utána pedig az asztalra, és kész is.

Akár nagy vendégséget adsz otthont, akár egyszerűen szeretnél valamilyen harapnivalót a lehető leggyorsabban elkészíteni: a porcelán sütőtálak mindenféle étel elkészítéséhez, tálalásához és tárolásához a legjobb megoldást kínálják számodra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.