Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Január 11-én rendezik az M4 Sport - Az Év sportolója gálát

2020. december 18. 21:24 // Forrás: MTI
Január 11-én rendezik az M4 Sport - Az Év sportolója gálát, amelyre a koronavírus-járvány miatt ezúttal nézők nélkül, virtuális díjátadásokkal kerül sor.

Pokolian nehézzé vált a sportversenyek megrendezése a világjárvány közepette, ugyanakkor a magyar sportolók nagyszerű eredményekkel örvendeztettek meg minket, ezért döntött úgy a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöksége, hogy a hagyományt folytatva ismét megrendezzük a gálát

- mondta pénteken az M1 aktuális csatornának nyilatkozva Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke.    

Hozzátette, próbálnak alkalmazkodni a körülményekhez, és mintául venni a közelmúltban látott nemzetközi díjátadó ünnepségeket, hogy az év legjobbjait megtisztelve, de a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve rendezhessék meg a rangos eseményt.    

Szöllősi elárulta, hogy a televíziós produkció a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban készül, ám a nézőkön kívül a díjazottak és a díjátadók jelentős része sem lesz jelen, sőt a sztárvendégek - egykori hazai és külföldi sportnagyságok, illetve a jelen bajnokai - is csak virtuálisan csatlakoznak a műsorhoz.    

Az előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás kreatív producere ezúttal is Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke lesz.    

A sportújságírók 1958 óta minden esztendőben megválasztják az év legjobbjait, így a mostani lesz a 63. szavazás. A jelöltek listáját ezúttal is az MSÚSZ elnöksége állítja össze, a fogyatékos sportolókra az MPB tesz javaslatot. Az új kategória, az Év sportpillanata-díj jelöltjeit a gála névadó főtámogatója, az M4 Sport határozza meg, és a szurkolók, valamint a szakírók közösen döntenek. Az év e-sportolójára, valamint az év szabadidős sporteseményére pályázni lehet, a döntést az MSÚSZ elnöksége hozza meg.    

Elképzelhető, hogy az eddigiektől eltérően lesz olyan kategória, ahol a hagyományos tízes helyett ötös lista lesz, ugyanis a koronavírus-világjárvány miatt viszonylag kevés sporteseményt tudtak lebonyolítani idén, így jóval kevesebb volt az eredmény is. A női torna Európa-bajnokság és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője miatt az internetes szavazás december 30-án kezdődik és január 2-án fejeződik be.    

Szöllősi kifejtette, a labdarúgás korábbi külön kategóriáiban a magyar szövetség (MLSZ) kérésére nem hirdetnek győztest, ami mögött az a filozófia húzódik meg, hogy a futballistáknak is az az igazi, a legnagyobb siker, ha az abszolút kategóriákban szerepelnek sikeresen.    

"Úgy gondolom, nem is esélytelenek, hiszen több különleges sikerrel örvendeztettek meg bennünket a labdarúgók" - szögezte le Szöllősi.    

A kategóriák első három-három helyezettjét január 2-án ismertetik.    

A kategóriák:
az Év férfi sportolója
az Év női sportolója
az Év csapata (hagyományos sportágak)
az Év csapata (az egyéni sportágakban)
az Év edzője
MSÚSZ-életműdíj
az Év e-sportolója
az Év szabadidősport-eseménye
az Év fogyatékos sportolója
az Év sportpillanata

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.