Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Íme a karácsony formabontó kellékei

2020. december 18. 10:35

A téli ünnepkör jellemzője, hogy a meghitt, boldog vagy épp bulis pillanatokat úgy alakíthatjuk, ahogy nekünk tetszik. Ma már nem csak a klasszikus gömbdíszek vagy mézeskalácsformák találhatóak meg a boltok kínálatában. Egészen bizarr karácsonyi témájú kellékekkel is találkozhatunk, amelyekkel még különlegesebbé varázsolható az ünnep. Az interneten is számos ajándékwebshop termékei közül válogathatunk, ha fel akarjuk dobni az ünnepi dekorációt.

Fények minden mennyiségben

Az ünnepi fények elengedhetetlen díszei a karácsonynak. A kültéri fényfüzérek választékának csak a csillagos ég szab határt. Bármilyen méretben és a szivárvány minden színében vásárolhatunk általában LED-fényekkel ellátott fényláncokat. Nem csak a hagyományos, elektromos hálózatról működtethető változatok vannak forgalomban. 

Népszerűek a napelemes fények. Egyrészt, mert érintésvédelmi szempontból sokkal biztonságosabbak, másrészt, mert energiatakarékosak. Emellett pedig teljesen mobilizálhatóak is. Egy napelemes égősort a kert vagy a terasz bármely részében felaggathatunk. Ez a konnektoros változatról nem mondható el.

A beltéri fények kínálata is végtelen. A LED-füzéreket apró fa- vagy műanyag díszekkel ékesítik a gyártók. Így lehet a karácsonyfánkon csillagszórás, hóembersor vagy gömbkavalkád. 

Igazán különleges dísze lehet a karácsonyfánknak egy világító csúcsdísz. A régi idők klasszikus karácsonyait idézhetjük meg a fánkra helyezett apró LED-es teamécsesekkel. Ezek a kis égők biztonságos módon imitálják a táncoló gyertyafényt a karácsonyfán.

Nincs karácsony sütemény nélkül

Ahány család, annyiféle ünnep, de egy biztos: sütemény minden asztalra kerül. Nagy divatja van a különböző sütipecsétekkel díszített vajas kekszeknek. Természetesen karácsonyi témában is elérhetőek ezek a nyomatkészítők. Igazán különleges édességet készíthetünk hópehely vagy Télapó-pecséttel. 

A hagyományos mézeskalácsformák, mint a fenyő, cukorpálca, a csillag vagy a harang, sosem mennek ki a divatból. Ezeket is, mint az egyéb aprósüti-formázókat megtalálhatjuk az internetes ajándékboltokban. Csakúgy, mint a kuriózumnak számító csokiszökőkutat. Egy belgacsoki-folyam igazán fel tudja dobni az ünnepi asztalt.

Egyéb karácsonyi csecsebecsék

Nem csak a fények és a gasztronómia világában találunk különleges ünnepi kiegészítőket. A karácsonyi írószereket éppúgy megtaláljuk, mint a napelemes ünnepi figurákat. Ezek a kis alakok vidám tánccal szórakoztatnak minket, természetesen az ünnepek jegyében. Akár a karácsonyi vacsoraasztalt is feldobhatják az izgő-mozgó karácsonyi manó vagy hóemberfigurák. 

A gyerekek nagy kedvencei a csillámtetoválások. A téli szünetben akár minden nap más-más csillogó díszt viselhetnek a kicsik vagy akár a szülők is. Ha nem mindennapi ünnepi kiegészítőkkel szeretnénk feldobni az otthonunkat, nézzünk körül a különleges ajándékboltokban.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.