Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fokozott rendőri jelenlét a biztonságos ünnepért

2020. december 8. 11:39 // Forrás: police.hu
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat adtak a járókelőknek.

A rendőrök kedden Veszprém belvárosában a társhatóságokkal együttműködve  közös akció keretében tájékoztatták a járókelőket az adventi időszakban leggyakrabban előforduló alkalmi lopások, zsebtolvajlások megelőzési lehetőségeiről. A parkoló gépkocsik szélvédőjére pedig hasznos megelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat helyeztek el.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A rendőrök kérték az állampolgárokat, hogy vásárlás közben fokozottan figyeljenek arra, hogy pénzüket, értékeiket ne tartsák külső kabátzsebekben, a nadrágjuk hátsó zsebében vagy a táskák, csomagok könnyen elérhető helyein. Felhívták a figyelmüket arra is, hogy a boltban letett vagy ottfelejtett táskák, pénztárcák, mobiltelefonok könnyen a tolvajok célpontjává válhatnak. Hangsúlyozták továbbá, hogy lehetőség szerint ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, és a bankkártyák mellett semmi esetre se tartsák feljegyezve annak PIN kódját.

Az online vásárlásokkal kapcsolatosan pedig azt tanácsolták, hogy legyenek körültekintőek a személyes adataik megadásánál, különösen a bankkártyájukra vonatkozó információk esetén. Kérték, ha bankkártyával fizetnek, válasszanak olyan internetes áruházat, ahol a fizetés valamely pénzintézet internetes oldalán keresztül történik. Felhívták a figyelmet arra is, amennyiben gépkocsival indulnak bevásárolni, számítsanak a megnövekedett forgalomra, főleg a piacokon és a bevásárlóközpontok környékén. Kiemelték, hogy a bevásárlások alkalmával a gépjárművekben ne hagyjanak látható helyen értékeket és az autóba történő bepakoláskor is fordítsanak figyelmet azok védelmére.

A Veszprémi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési akciója az elkövetkezendő hetekben folytatódik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.