Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C

91 lakástűz volt a hétvégén az országban

2020. december 7. 14:50 // Forrás: mti
Országszerte 91 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén, két ember életét vesztette a lángokban - nyilatkozta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn.

Mukics Dániel újra arra figyelmeztetett, hogy a lakástüzek az adventi időszakban még gyakoribbak, miközben egy néhány ezer forintos füstérzékelő beszerzésével megelőzhetők lennének a tragédiák.

Kapcsolódó cikk
Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért
A lakásokban keletkező tüzek legfőbb kiváltó oka a fűtőberendezések helytelen használata, a dohányzás és az elektromos zárlat - írta hétfői közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Közölte: vasárnap teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház a Tolna megyei Értényen, a Bocskay utcában, a tűzesetben egy ember életét vesztette.  Hétfőn hajnalban egy tatai, második emeleti lakásban keletkezett tűz. Az egyik szobában ágyon felhalmozott papír égett, füstölt. Bár a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, egy ember meghalt, a fürdőkádban találtak rá. Húsz embernek kellett elhagynia az épületet, ők később visszatérhettek otthonukba - ismertette  a szóvivő.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.