Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szán helyett elektromos autóval érkezett a Mikulás Veszprémbe

2020. december 5. 15:41
A Mikulás már szombaton megjelent Veszprémben, igaz a járványhelyzet miatt nem a megszokott rénszarvasszánon. A célja azonban így sem változott: megajándékozni a jó és szemfüles kisgyermekeket.

A koronavírusos-járvány miatt a lappföldi Mikulás idén nem tudott eljönni Veszprémbe és személyesen találkozni a gyerekekkel, de a szemfülesek így is megleshetik a nagy fehér szakállas, piros ruhás embert, aki fel van pakolva ajándékokkal.

A Kukkantó Egyesület jóvoltából szombaton szán helyett egy nyitott elektromos autóba ült be a Mikulás, aki a délutáni óráktól kezdve egészen kora estig járta Veszprém utcáit, a Dózsavárostól kezdve egészen a Jutas lakótelepig.

Az induláskor a szervező Kukkantó Egyesület képviseletében Somody Zsuzsa elmondta, hogy az akció lényege, hogy a kisgyermekek az otthonukból, az ablakon, vagy az udvarról jókor, jó időben megtalálják a Mikulást, ahogy elhalad előttük, erről fotót készítsenek, amit a Kukkantó Egyesületnek küldjenek el az info@kukkanto.hu címre. A legjobb 10 fotó készítőjét ajándékkal lepi meg a Mikulás.

Az akcióban résztvevő további szervezetek és személyek: Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, Neubauer Edit, tiszteletbeli finn konzul, VEMAFI, Jeruzsálemhegyi Baráti Kör.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.