Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Civil szervezet, sportegyesület, egyetem és vállalkozások is részt vesznek a jótékonysági akcióban

2020. december 2. 4:00
Olyan széleskörű összefogás alakult Veszprémben, amelybe a város minden területéről érkeztek támogatók. A jótékonysági gyűjtésben idén a hátrányos helyzetű gyermekek mellett állatvédő egyesületet is lehet támogatni.

A karácsony közeledtével fontos, hogy a veszprémiek felelősséget vállaljanak és támogassák azokat, akiknek ebben az amúgy is nehéz helyzetben szükségük van segítségre. Éppen ezért jótékonysági adománygyűjtés kezdődött, ahol fokozottan ügyelnek a teljes fertőtlenítésre és a biztonsági előírások betartására, mondta Bóka Bence, a Fidelitas regionális igazgatója azon a sajtótájékoztatón, ahol a következő hetek adománygyűjtő akciójának részleteit mutatták be a sajtó képviselői előtt.

Az idei évben két helyi szervezetnek gyűjtenek, az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért részére, valamint a Vackoló Állatvédő Egyesületnek.

A veszprémi hátrányos helyzetű gyermekek számára jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékokat, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszereket várnak a felajánlóktól.

A Vackoló Állatmenhely kutyáinak pedig állateledelre, konzervekre, friss alomra és kutyajátékokra számítanak elsősorban a jótékonysági akció szervezői.

A támogatók képviselői (balról jobbra): Simon Dániel (Balaton Bútor FC Veszprém; Bara Ivetta (Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány), Bóka Bence (Fidelitas), Szedlák Áron (Polgári Csapat), Füstös Szilárd (F&F Buliding Kft), Fontos Tamás (Weapon Group Kft), György László (CLUB UNION)A támogatók képviselői (balról jobbra): Simon Dániel (Balaton Bútor FC Veszprém; Bara Ivetta (Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány), Bóka Bence (Fidelitas), Szedlák Áron (Polgári Csapat), Füstös Szilárd (F&F Buliding Kft), Fontos Tamás (Weapon Group Kft), György László (CLUB UNION)

Mindezeket pedig egyetlen egy központi helyen lehet leadni idén. Mivel a járványhelyzet miatt jelenleg iskolákban és intézményekben nincs lehetőség gyűjtődobozok kihelyezésére, egy szórakozóhely tette lehetővé, hogy jelenleg zárva tartó üzlethelyiségében leadhassák és tárolhassák a felajánlásokat.

A CLUB UNION (volt DC, Veszprém, Wartha Vince utca 1.) egy részét a következő hetekben átalakítják az adományok fogadására, ahová az adományozók személyesen el tudják hozni a felajánlott adományokat. Az önkéntesek a helyszínen átveszik tőlük a biztonsági intézkedések betartása mellett, majd a személyzet lefertőtleníti a csomagot és elviszi a raktárba, ügyelve a legnagyobb biztonságra.

A szervezők arra kérik az embereket, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy ne kelljen azokhoz hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mik vannak benne, valamint azt, hogy fiú, vagy lányruházatot ajánlanak fel, hánytól hány éves korig, mindezt az egyszerűség érdekében.

Az adományokat heti három nap van lehetőség elhozni: minden kedden, csütörtökön és szombaton 15:00 és 18:00 között. Az adománygyűjtés első napja november 28. szombat, utolsó napja pedig december 19. szombat.

Akinek esetleg egyik időpont sem jó, a szervezők úgy is próbálják biztosítani a lehetőséget az adományok leadására, ehhez a +36309589189-os telefonszámot kell hívni.

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

Végezetül hozzátették, hogy készpénzes támogatásra idén a járványhelyzet miatt nincs lehetőség, viszont, aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki utalással az alábbi számlaszámra és közlemény feltüntetésével:

Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesület
számlaszám: 10404041-00019188-00000009
közleménybe: ÁLLATAINK

Útkereső Alapítvány a Gyermekekért
számlaszám: 10700189-04994206-51100005
közleménybe: GYERMEKEINK

 

A jótékonysági akció megvalósításában részt vevő szervezetek:

  • Weapon Group Kft.
  • CLUB UNION
  • Polgári Csapat Egyesület
  • Fidelitas Veszprém
  • VEDIÖK
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Pannon Egyetem
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.