2023. január 31.
//
Marcella névnap

Civil szervezet, sportegyesület, egyetem és vállalkozások is részt vesznek a jótékonysági akcióban

2020. december 2. 4:00
Olyan széleskörű összefogás alakult Veszprémben, amelybe a város minden területéről érkeztek támogatók. A jótékonysági gyűjtésben idén a hátrányos helyzetű gyermekek mellett állatvédő egyesületet is lehet támogatni.

A karácsony közeledtével fontos, hogy a veszprémiek felelősséget vállaljanak és támogassák azokat, akiknek ebben az amúgy is nehéz helyzetben szükségük van segítségre. Éppen ezért jótékonysági adománygyűjtés kezdődött, ahol fokozottan ügyelnek a teljes fertőtlenítésre és a biztonsági előírások betartására, mondta Bóka Bence, a Fidelitas regionális igazgatója azon a sajtótájékoztatón, ahol a következő hetek adománygyűjtő akciójának részleteit mutatták be a sajtó képviselői előtt.

Az idei évben két helyi szervezetnek gyűjtenek, az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért részére, valamint a Vackoló Állatvédő Egyesületnek.

A veszprémi hátrányos helyzetű gyermekek számára jó állapotban lévő ruhákat, játékokat, társasjátékokat, könyveket, pelenkákat és tartós élelmiszereket várnak a felajánlóktól.

A Vackoló Állatmenhely kutyáinak pedig állateledelre, konzervekre, friss alomra és kutyajátékokra számítanak elsősorban a jótékonysági akció szervezői.

A támogatók képviselői (balról jobbra): Simon Dániel (Balaton Bútor FC Veszprém; Bara Ivetta (Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány), Bóka Bence (Fidelitas), Szedlák Áron (Polgári Csapat), Füstös Szilárd (F&F Buliding Kft), Fontos Tamás (Weapon Group Kft), György László (CLUB UNION)A támogatók képviselői (balról jobbra): Simon Dániel (Balaton Bútor FC Veszprém; Bara Ivetta (Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány), Bóka Bence (Fidelitas), Szedlák Áron (Polgári Csapat), Füstös Szilárd (F&F Buliding Kft), Fontos Tamás (Weapon Group Kft), György László (CLUB UNION)

Mindezeket pedig egyetlen egy központi helyen lehet leadni idén. Mivel a járványhelyzet miatt jelenleg iskolákban és intézményekben nincs lehetőség gyűjtődobozok kihelyezésére, egy szórakozóhely tette lehetővé, hogy jelenleg zárva tartó üzlethelyiségében leadhassák és tárolhassák a felajánlásokat.

A CLUB UNION (volt DC, Veszprém, Wartha Vince utca 1.) egy részét a következő hetekben átalakítják az adományok fogadására, ahová az adományozók személyesen el tudják hozni a felajánlott adományokat. Az önkéntesek a helyszínen átveszik tőlük a biztonsági intézkedések betartása mellett, majd a személyzet lefertőtleníti a csomagot és elviszi a raktárba, ügyelve a legnagyobb biztonságra.

A szervezők arra kérik az embereket, hogy az adományokat becsomagolva hozzák magukkal, hogy ne kelljen azokhoz hozzáérni, illetve írják rá a dobozra, hogy mik vannak benne, valamint azt, hogy fiú, vagy lányruházatot ajánlanak fel, hánytól hány éves korig, mindezt az egyszerűség érdekében.

Az adományokat heti három nap van lehetőség elhozni: minden kedden, csütörtökön és szombaton 15:00 és 18:00 között. Az adománygyűjtés első napja november 28. szombat, utolsó napja pedig december 19. szombat.

Akinek esetleg egyik időpont sem jó, a szervezők úgy is próbálják biztosítani a lehetőséget az adományok leadására, ehhez a +36309589189-os telefonszámot kell hívni.

A szervezők ígérete szerint a beérkezett adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászoruló gyermekeknek és az állatmenhelynek.

Végezetül hozzátették, hogy készpénzes támogatásra idén a járványhelyzet miatt nincs lehetőség, viszont, aki anyagilag támogatná a két szervezetet, az megteheti banki utalással az alábbi számlaszámra és közlemény feltüntetésével:

Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesület
számlaszám: 10404041-00019188-00000009
közleménybe: ÁLLATAINK

Útkereső Alapítvány a Gyermekekért
számlaszám: 10700189-04994206-51100005
közleménybe: GYERMEKEINK

 

A jótékonysági akció megvalósításában részt vevő szervezetek:

  • Weapon Group Kft.
  • CLUB UNION
  • Polgári Csapat Egyesület
  • Fidelitas Veszprém
  • VEDIÖK
  • Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány
  • Pannon Egyetem
  • Veszprémi Futsal Club
  • F&F Building Kft.
Hajas Bálint

További cikkek

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban
A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Böjte Csaba gyermekotthonának segítenek veszprémi vállalkozók
Béndek Péter és több társa már közel egy évtizede áll szoros kapcsolatban Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes kovásznai gyermekotthonával, akiknek rendszeresen szerveznek gyűjtést, az adományokat pedig személyesen, saját erőből viszik ki az otthonba Veszprémből.
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
Segítő kezek fogtak össze a Bárczi Gusztáv Általános Iskoláért
A „Segítő kezek” jótékonysági kezdeményezés kiváló példája annak, amikor valakiben egyszemélyben megfogalmazódik a segítő szándék és nagyon hamar hasonló gondolkodású követőket talál maga mellett. Robozné Erődi Ildikó, a civil életben turisztikai menedzser, egyébként festőművész időt és energiát nem sajnálva, vágott bele abba, hogy segítse a veszprémi Bárczi Gusztáv Iskola alapítványát, ennek a munkának az eredményeképp pedig szerda kora este tartottak egy meghitt hangulatú jótékonysági estet a Veszprémi Petőfi Színház aulájában.
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
Jótékonykodás egy pohár fröccs mellett
A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Családsegítő Központ közös adománygyűjtési programot szervez a Rozé, Rizling és Jazz Napokon.