2020. november 25.
//
Katalin névnap

A város fényei sosem alszanak ki

A madártávlati képeket nehéz megunni, pláne akkor, ha esti fényében tekintünk a városra 50 méter magasból. Megkerestük az egy évvel ezelőtti mappánkat és összehasonlítottuk a kijárási tilalom alatt kiürült várost az akkorival.

Este 8 óra után már javában csak a buszok, ételfutárok és néhány munkából hazafelé tartó autóssal lehet találkozni a városban, már ami az utakat illeti. A járdákon is inkább lakónegyedek felé igyekvő, vagy az éjszakai munkásjáratra várakozó emberekkel lehet találkozni, és persze a parkok környékén kutyasétáltatókkal. Este már csak munka miatt, vagy rendkívüli esetben lehet kint tartózkodni, na meg persze a négylábúak sétáltatása miatt, akik aligha érzékelnek valamit abból, hogy a körülöttük lévő világ éppen min megy át. Utóbbi, miszerint a kutyákat a tilalom idején is le lehet vinni, pont egy Veszprémből indult kezdeményezés teszi lehetővé, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és állatvédelmi miniszteri biztos javaslatára fogadta el a kormány.

A harc a koronavírus-járvány ellen így zajlik, csendben, lelassítva a városi pörgést. Ha madártávlatból nézzük Veszprémet, tényleg feltűnik, hogy az autók lámpáinak a fénye már nem festi be elmosódva a körforgalmakat, a lakásokban pedig jóval több helyen égnek a fények, mint máskor.

2020 november

 

2019 november

vehir.hu
Domján Attila