Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

A város fényei sosem alszanak ki

2020. november 25. 4:00
A madártávlati képeket nehéz megunni, pláne akkor, ha esti fényében tekintünk a városra 50 méter magasból. Megkerestük az egy évvel ezelőtti mappánkat és összehasonlítottuk a kijárási tilalom alatt kiürült várost az akkorival.

Este 8 óra után már javában csak a buszok, ételfutárok és néhány munkából hazafelé tartó autóssal lehet találkozni a városban, már ami az utakat illeti. A járdákon is inkább lakónegyedek felé igyekvő, vagy az éjszakai munkásjáratra várakozó emberekkel lehet találkozni, és persze a parkok környékén kutyasétáltatókkal. Este már csak munka miatt, vagy rendkívüli esetben lehet kint tartózkodni, na meg persze a négylábúak sétáltatása miatt, akik aligha érzékelnek valamit abból, hogy a körülöttük lévő világ éppen min megy át. Utóbbi, miszerint a kutyákat a tilalom idején is le lehet vinni, pont egy Veszprémből indult kezdeményezés teszi lehetővé, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és állatvédelmi miniszteri biztos javaslatára fogadta el a kormány.

A harc a koronavírus-járvány ellen így zajlik, csendben, lelassítva a városi pörgést. Ha madártávlatból nézzük Veszprémet, tényleg feltűnik, hogy az autók lámpáinak a fénye már nem festi be elmosódva a körforgalmakat, a lakásokban pedig jóval több helyen égnek a fények, mint máskor.

2020 november

 

2019 november

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.