2021. január 28.
//
Károly, névnap

Háfra Noémi és Schatzl Nadine Győrbe igazol

2020. november 16. 16:26
MTI
Háfra Noémi és Schatzl Nadine jövő nyáron távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatától, és a Győri Audi ETO KC-hoz igazol.

A fővárosi klub honlapjának hétfői beszámolója szerint mindkét válogatott játékost szerették volna megtartani, ők azonban nem kívánták meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződésüket.    

A 22 éves balátlövő, Háfra Noémi 2013-ban igazolt az FTC-hez, előbb az utánpótlás-csapatokban szerepelt, majd kölcsönadták az MTK-nak, a visszatérés után pedig a felnőtt együttes meghatározó tagjává vált. A junior világbajnok játékos 2015-ben bajnoki címet nyert, 2018-ban tagja volt a felnőtt Európa-bajnokság álomcsapatának, a 2018/19-es és a 2019/20-as idényben is a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosának választották. A válogatottban eddig 41 mérkőzésen 107 gólt dobott.    

Fotók: Kovács AnikóFotók: Kovács Anikó

A 26 éves balszélső, Schatzl Nadine 2015 óta erősíti a Ferencvárost, kétszeres magyar bajnoknak és háromszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, tavaly az év legjobb női kézilabdázójának választották Magyarországon. A 61 válogatott találkozón 159 gólt szerző játékos 2010 és 2013 között már szerepelt győri színekben.

"Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé. Hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, hogy ez már nem mindenki számára vonzó" - mondta a klub honlapján Bognár László, az FTC női kézilabda-szakosztályának az ügyvezető igazgatója.    

Hangsúlyozta, Schatzl is fontos játékosuk, meghatározó személyiség az öltözőben és a pályán is, számítottak volna rá mindkét színtéren a jövőben is.    

"Régóta tervünk volt, hogy magyar játékosokkal tudjunk erősíteni. Most lehetőségünk nyílt, hogy a belső posztra egy kiváló kézilabdázót tudjunk igazolni, aki hatalmas tehetség" - nyilatkozta Háfráról a győri klubelnök, Bartha Csaba a Kossuth Rádiónak.

Hozzátette, mindkét játékos szerződése három évre szól.

Schatzl Nadine-ról úgy vélekedett: higgadt, és az egyik legmegbízhatóbb női kézilabdázó, aki a posztján a világ három legjobbja között van.    

A Bajnokok Ligája-címvédő győriektől jövő nyáron távozik a brazil világbajnok Eduarda Amorim, és minden bizonnyal a norvég Amanda Kurtovic, illetve Puhalák Szidónia is elhagyja a csapatot.

vehir.hu

További cikkek

Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon.
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35-32-re kikapott a hatszoros aranyérmes Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Gízában, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárja a tornát.
Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója
Eduarda Amorim az évtized női kézilabdázója
Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC brazil klasszisát választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének a Handball-Planet kézilabdás szakportál szavazásán.
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon.
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, mivel 36-28-ra kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn, és így csoportja második helyén végzett.