Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
21°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
21°C

Ezeken a helyeken kell maszkot viselni Veszprémben a szabadban is

2020. november 20. 4:00
Közösségi oldalán tette közzé a következő 30 napra vonatkozó veszprémi korlátozásokat Porga Gyula polgármester.

Posztjában a polgármester ismerteti az országos érvényű szabályokat, de ezek mellett Veszprémre vonatkozó részleteket is közöl. 

Így azt is, hogy a V-Busz sűríti járatait, hogy a csúcsidőben minél kevesebb ember utazzon egy járművön. Orrot és szájat eltakaró maszk viselése a buszjáratokon is kötelező, ennek hiányában az utas leszállítható a járatról.

Veszprémben csütörtök 5:00 órától kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése: 

- minden buszmegállóban
- a buszpályaudvar teljes területén
- a vasútállomás teljes területén
- a belvárosban 
- minden közterületi és közforgalom számára nyitott parkolóban
- a vásárcsarnok területén

A belvárosban az alábbi közterületeket nevesíti a rendelet, így itt kötelező a maszkviselés:

1. a Vár utcában,
2. az Óváros téren,
3. a Rákóczi Ferenc utcában,
4. a Szabadság téren,
5. a Kossuth Lajos utcában,
6. a Főposta téren,
7. a Szent Imre téren,
8. a Mindszenty József utcában,
9. a Hoffer Ármin sétányon,
10. a Fortuna udvarban,
11. a Gizella udvarban,
12. a Sarolta udvarban,
13. a Bagolyvári úton,

Közleménye zárásaként Porga Gyula hozzátette:

Ha a következő 30 napban komolyan vesszük az előírásokat, helyesen hordjuk a maszkot, kerüljük a társas érintkezést, rendszeresen fertőtlenítünk, tartjuk a távolságot, akkor remélhetőleg a karácsonyt és az ünnepeket már nyugodtabb, biztonságosabb, önfeledtebb körülmények között tölthetjük egészségben. Ennél pedig semmi nem lehet fontosabb! 

vehir.hu
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.