Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zalavári István vehette át a Polinszky-díjat

2020. november 13. 4:00
A magyar tudomány napja alkalmából adományozott önkormányzati kitüntetést a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke kapta.

Zalavári István a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara Elnöke. Vidéki állami tervezővállalatnál kezdte pályafutását, 2004 óta saját mérnöki irodájában dolgozik. Irodájának profilja a szélenergia beruházásoktól kezdve a műemléki felújításokon át egészen hidak tervezéséig terjed. Mint tervezőmérnök és mint az i-quadrat kft. ügyvezető igazgatója olyan létesítmények tervezésében és megvalósításában vett részt az elmúlt 40 évben Veszprémben, amelyek meghatározzák a város arculatát.

Zalavári István (fotó: Domján Attila / vehir archív)Zalavári István (fotó: Domján Attila / vehir archív)

Tagja volt többek között a Hangvilla tervezőgárdájának is, mely épület 2017-ben Építőipari nívódíjat kapott. Munkája és kamarai megbízatása mellett komoly szerepe van a fiatal mérnökhallgatók és mérnökök mentorálásában, a szakmai utánpótlás nevelésében is. Munkáját 2013-ban Zielinszki Szilárd- díjjal, 2016-ban pedig Thierney Clark-díjjal ismerték el. 

A díjat a Pannon Egyetem magyar tudomány napi ünnepségén Porga Gyula adta át. A polgármester ünnepi beszédében a kormányzati, önkormányzati, civil és vállalkozói szektorok szoros együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.