Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem között

2020. október 30. 4:00 // Forrás: Pannon Egyetem

Veszprém és a balatoni régió sikeresen pályázott a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címre. E pályázat előkészítéséhez és végrehajtásához jelentősen hozzájárul a Pannon Egyetem mint a régió fontos gazdasági, oktatási, kulturális szereplője. A Pécsi Tudományegyetem szintén fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Minderre tekintettel, a sikeres Veszprém-Balaton 2023 EKF-év érdekében állapodott meg a két egyetem.

„Veszprémben 2023-ban és remélhetőleg utána hosszú évekig kiemelt nemzetközi figyelem irányul majd a Pannon Egyetemre is, mint az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik zászlóshajójára. Fontos számunkra, hogy a 2010-ben hasonló szerepet betöltő Pécsi Tudományegyetem vezetői és munkatársai által szerzett tapasztalatokat, jó gyakorlatokat megismerjük, és a két egyetem kölcsönösen segítse egymást a Magyarország számára kiemelkedően fontos eseménysorozat sikeres lebonyolításában és az elért eredmények hosszútávon történő megőrzésében. A közös munkát már megkezdtük, a ma aláírt együttműködési megállapodás a két intézmény kapcsolatának elmélyítését szolgálja” – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

„Mivel a Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet töltött be a pécsi EKF 2010 programban, így hasznos tapasztalatokkal rendelkezik a program megvalósításában. Jelen megállapodással kifejezzük azt a közös szándékot, hogy mindazt a tudásanyagot és tapasztalatot, amelyet a pécsi kulturális évad során szereztünk, megosszuk egymással. Bízunk benne, hogy egy eredményes és sikeres évad elé nézünk 2023-ban” – mondta el dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A két egyetem szoros együttműködésben tervezik a jövőbeli Európa Kulturális Fővárosa szervezési és kutatási munkálatait folytatni, valamint többek között kidolgozásra kerül a Pannon Egyetemmel közösen az Európa Kulturális Főváros program kutatási és egyéb eredményeit, dokumentumait tartalmazó kapcsolódó „Dokumentumtár” is. 
 

vehir.hu
további cikkek
Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.