2020. november 25.
//
Katalin névnap

Egy hónap után játszik ismét Szita Zoltán csapata

2020. október 20. 16:17
Egy hónapos kényszerszünet után kedden ismét mérkőzést játszik a válogatott Szita Zoltánt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapata.

A balátlövő az M4 Sporton, a Sporthíradó című műsorban elmondta, hogy az új bajnoki szezonban még csak három meccset tudtak játszani - egyet elveszítettek, kettőt megnyertek -, mert több találkozójuk elmaradt a koronavírus-járvány miatt, néhány napot nekik is karanténban kellett tölteniük.    

"A játék alapvetően nem ment rosszul, de látszik, hogy hosszú kihagyás után tértünk vissza. Már egyre jobb formát mutat a csapat" - nyilatkozta Szita.    

A Wisla Plock kedd este az osztrák Fivers WAT Margareten együttesét fogadja az Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

"Nagyon várjuk ezt a találkozót. Az a célunk, hogy elérjük a négyes döntőt" - mondta a magyar balátlövő.

Fotó: SPR Wisła Płock FacebookFotó: SPR Wisła Płock Facebook

Hozzátette, az újabb szigorítások miatt zárt kapuk mögött kell pályára lépniük, a megfertőződött játékosoknak viszont nem kell négy-hat hetet kihagyniuk a gyógyulásuk után, mint Magyarországon.

Szita a Telekom Veszprém és a Balatonfüredi KSE után tavaly nyáron igazolt a lengyel csapathoz, amelynek már az első idényében meghatározó játékosa lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított évadban 33 mérkőzésen 101 gólt szerzett, a múlt héten pedig 2023-ig meghosszabbította szerződését.    

"Nagyon örültem neki, hogy alapemberként számítanak rám, ahogyan az előző szezonban. Örülök, hogy megbíznak bennem, és jól tudok teljesíteni" - mondta.   

A 19-szeres válogatott játékos kifejtette, az előző szezonban sok tapasztalatot szerzett, és javult a fizikai állóképessége is.

"A türelem és a megfelelő helyzetkiválasztás az a két dolog, amin tudtam javítani, már nincsenek elhamarkodott döntéseim" - vélekedett.

vehir.hu

További cikkek

Cuparának hiányoznak a veszprémi szurkolók
Cuparának hiányoznak a veszprémi szurkolók
Szurkolónk boldogsága az első számunkra. Reméljük, hogy jól vannak és egészségesek. Értük fogunk küzdeni az arénában, hogy otthonról is büszkén gondolhassanak ránk – ígérte meg a Telekom Veszprém kapusa, Vladimir Cupara a dán Aalborg elleni szerda esti BL-meccs előtt.
Női kézilabda Eb: Koldingban játszik a magyar válogatott
Női kézilabda Eb: Koldingban játszik a magyar válogatott
Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit a magyar női kézilabda-válogatott a jövő csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon, amelynek szervezői hétfőn megkapták a kormány engedélyét a torna önálló lebonyolítására.
Negyedik diadalukat aratták sorozatban
Negyedik diadalukat aratták sorozatban
Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a Veszprém Pannon SE nyolc góllal múlta felül vasárnap a vendég Zugló együttesét a női kézilabda NB II kilencedik fordulójában.
Női kézilabda Eb: csökkentett létszámmal kezdődik a felkészülés
Női kézilabda Eb: csökkentett létszámmal kezdődik a felkészülés
A koronavírus-járvány miatt szűkített kerettel kezdi a felkészülést hétfőn a magyar női kézilabda-válogatott a december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokságra.
Továbbra is bizonytalan, hol játszanak a magyarok
Továbbra is bizonytalan, hol játszanak a magyarok
Továbbra is bizonytalan, hogy Herning mellett melyik dán városban rendezik december 3. és 20. között a női kézilabda Európa-bajnokságot, és a magyar válogatottnak hol kell játszania a csoportmérkőzéseit.