2021. április 13.
//
Ida névnap

Győzelem az első hazai bajnokin

A HOYA-PE Veszprém győzelemmel debütált vasárnap a Március 15. utcai sportcsarnokban a vendég PVSK ellen a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának harmadik körében.

Miután búcsúzni kényszerült a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokától, vasárnap este már a Március 15. utcai sportcsarnokban fogadta pécsi riválisát városunk másodosztályban szereplő férfi kosárlabdacsapata, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.

A debütáló mérkőzésre ingyenes belépést biztosítottak a bakonyiak: a Piros csoport harmadik fordulójának hazai mérkőzésére kicsivel több mint száz veszprémi szimpatizáns volt kíváncsi. A járványügyi intézkedésekre szintén komoly figyelmet fordítottak a házigazdák.

Pazarul kezdtek Madár Andrásék: már az első negyedben tizenkét pontos előnyt (31-19) dolgoztak ki maguknak a vendéglátók. Fórja felét pedig egészen a nagyszünetig megóvta a HOYA (félidei állás: 39-33).

A pihenőről visszatérve ismét stabil játékot produkált megyeszékhelyünk kosárlabda-alakulata: a harmicadikban már 66-50 állt az eredményjelzőn.

A fiatal átlagéletkorú veszprémi csapat az utolsó felvonásban sem ingott meg, így a kupa-siker után immár bezsebelte idei első bajnoki győzelmét is (végeredmény: 85-74).

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport alapszakasz, 3. forduló:
HOYA-PE Veszprém–PVSK-CARGATE 85-74
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 120 néző.

Következő bajnoki mérkőzésére a HOYA-PE Veszprém csütörtökön a fővárosi MTK otthonába látogat.

Így értékelte a látottakat

Baksa Szabolcs, a veszprémiek vezetőedzője: – Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk bemutatkozni újdonsült hazai pályánkon. Két kezdőjátékosunk, Nebojsa Dukics és Szücs Péter is sérülés miatt nem volt bevethető. Úgy gondolom, nagy szívről és összetartásról tesz tanúbizonyságot, hogy így is győzni tudtunk a Pécs ellen, amely erős csapat, kemény ellenfél. 

Képek
Simon Dani
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 1. 2021. április 3. 17:30 Budapest, Gabányi Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 95-83
előző események betöltése