2020. október 23.
//
Gyöngyi névnap

Együttműködési megállapodás született a Pannon Egyetem, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesület között

2020. október 19. 4:10
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem képviseletében Gelencsér András rektor, valamint Csillag Zsolt kancellár, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatósági és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Szűcs Imre ezredes parancsnok, a Veszprémi Sportlövész Egyesület képviseletében pedig Nagy Ádám elnök ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködési megállapodást.

A megállapodás célja az oktatási együttműködés megvalósítása a honvédelmi nevelésben, honvédelmi ismeretek gyakorlati anyagának közvetítésében, valamint a hallgatói kötelező testnevelés rendszerében vállalt szerepekben.

„A Pannon Egyetem a hazai felsőoktatásban élenjárt a kötelező testnevelés tantervbe emelésében éppúgy, mint a Honvédelmi ismeretek tárgy bevezetésében. Jelen együttműködési szerződés aláírásával az egyetemen a testnevelés tantárgy amúgy is széles sportági kínálata újabb, helyben űzhető sportággal bővül, ami egyben a katonai hivatás iránt fogékony fiatalok számára is vonzó lehetőség érdeklődésük felkeltésére.” – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A Pannon Egyetem hallgatói a VSE és a Testnevelési és Sport Intézet összefogásából lövészeti gyakorlatot teljesíthetnek majd a honvédelmi ismeretek keretében.
„Úgy gondolom az együttműködés mindhárom fél szempontjából hasznos: sok hallgató megismerkedhet a lövészettel, amit egyesületünk hasznos csapatépítő és fejlesztő sportágnak tart; valamint új tagokat is toborozhatunk. Egyesületünk a honvédelmet is szívügyének tekinti, az együttműködésünknek hála hozzájárulhatunk a honvédelmi képzés sikerességéhez is.” – emelte ki Nagy Ádám a Veszprémi Sportlövész Egyesület elnöke.

A megállapodás szerint továbbá az önkéntes tartalékos jogviszonnyal bíró hallgatók fizikai kiképzése innentől beszámít az abszolutórium kiadásának feltételeként teljesítendő kötelező testnevelésbe. 

„Veszprém igazi katonaváros. Évek óta kiváló a kapcsolat a Magyar Honvédség és a Pannon Egyetem között. Nem véletlen, hogy pár nappal ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium és az egyetem aláírt egy megállapodás, az eddigi együttműködés megerősítése érdekében. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ vonatkozásában is egy igen sikeres együttműködésről beszélhetünk. A Pannon Egyetemen az országban először nyitottunk külső helyszínen Toborzó Irodát. Látva az egyetemisták érdeklődését, indítottunk szeptemberben egy képzést, ahol a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődő fiatalok, gyakorlati ismereteket, illetve tapasztalatokat is szerezhetnek.” – tette hozzá Szűcs Imre ezredes parancsnok.

Az együttműködés célja továbbá a hallgatói létszám, valamint a hallgatói gyakorlati képzés színvonalának növelése, a Felek közötti szorosabb együttműködés kialakítása, közös projektek felkutatása és végrehajtása, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer működtetéséhez és támogatásához kapcsolódó együttműködés.
 

vehir.hu

További cikkek

Meghalt 47 beteg, 2066-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 47 beteg, 2066-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt negyvenhét, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2066 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
Minden rendezvényen kötelező a maszk péntektől
Minden rendezvényen kötelező a maszk péntektől
Szabadtéren és sporteseményen is.
Csopak kikötőjéért csaknem 900 millió forintot ajánlottak
Csopak kikötőjéért csaknem 900 millió forintot ajánlottak
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője.
1956-os tények a lábjegyzetből
1956-os tények a lábjegyzetből
Hol dördültek el az első fegyverek 1956-ban? Ki nevezte először szabadságharcnak a felkelést? Mit mondott Nagy Imre utolsó szó jogán kivégzése előtt? Hogyan menekült el egy Debrecen méretű város lakossága az országból? Tények és érdekességek a forradalom és szabadságharcról, amelyekről kevesebb szó esik.