2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Pénteken rajtol a 12. Országfutás

2020. október 15. 18:11
MTI
Péntektől jövő vasárnapig tart a 12. Országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény.

A szervezők tájékoztatása szerint az ingyenes eseményen - melyre az orszagfutas.hu oldalon lehet regisztrálni - bárki, bárhol, így akár külföldön is teljesítheti a vállalt, minimum 5 kilométeres távot, amit futva, gyalogolva, túrázás közben is megtehet.    

A cél, hogy a résztvevők gyűjtsék a kilométereket és így összesítve minél többször megtegyék az országhatár hosszának megfelelő 2246 kilométert. "Célunk, hogy minél többször végigfussunk az országon, gyűjtsük a kilométereket, mindeközben átélve a mozgás örömét, a futás szabadságát. Mindenkit hívunk, jöjjön velünk, az esemény jelmondatát követve: Fuss szívből, élj szabadon!" - írták a szervezők a közleményükben.

Az Országfutás népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekedett. Az első alkalommal közel négyezer csatlakozó hozott össze 46 733 kilométert, az országhatár több mint hússzorosát, míg egy éve, a tizedik alkalommal 26 692 regisztráló 408 525 kilométert, az országhatár több mint száznyolcvanszorosát teljesítette.    

A 12. Országfutás fővédnöke Lubics Szílvia ultrafutó.

vehir.hu

További cikkek

ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Húszezer általános iskolás diák számára válik elérhetővé az ingyenes síelés és a hódeszkázás Eplényben a 2020/21-es szezonban.
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Sikeresen teljesítette a SPAR Budapest Maraton negyvenkét kilométeres távját a korábbi válogatott kézilabdázó Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója.
Hirtelen kinőtt a földből egy játszótér
Hirtelen kinőtt a földből egy játszótér
Pár hete Veszprémben a Jutas Vitéz kilátó melletti területen az arra járóknak már feltűnhetett, hogy egyik pillanatról a másikra felépítettek egy játszóteret. Megkerestük a terület fenntartóját, akitől megtudtuk, hogy a játszótérrel még nem értek véget a szabadtéri fejlesztések.
Ha már unalmas a Gulya-domb, fedezd fel a Tekeres-völgyet!
Ha már unalmas a Gulya-domb, fedezd fel a Tekeres-völgyet!
Veszprémtől „csupán” a 8-as út elkerülője vágja el azt az erdős-mezős területet, ahol a Tekeres-völgy is húzódik a várostól nyugati irányba, Nemesvámos magasságában. Igaz, a Cuha-völgynél kisebb sziklák szegélyezik, a Betekints-völgyhöz képest pedig sűrűbb a növényzet, de talán pont ez adja meg a sajátos hangulatát annak a túrának, amit mi is kipróbáltunk, videós összefoglalónkban pedig megpróbáljuk átadni az élményt.