Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megkezdődött Felsőörs-Alsóörs kerékpárút építése

2020. október 7. 12:00
A Veszprém-Felsőörs szakaszt egy hónapon belül kezdhetik el. Jövő nyáron már ezen az útvonalon is lebiciklizhetünk a megyeszékhelyről a Balatonra.

A héten kezdték meg a Felsőörsöt a Balatonnal összekötő kerékpárút munkálatait. A mintegy 9 kilométer hosszúságú, Alsóörsön át vezető kerékpárút nyomvonala különböző szakaszokból (önálló kerékpárút, nyitott kerékpársáv, mezőgazdasági út, vegyes forgalmú) áll majd, és ha elkészül, a Balatoni Bringakörútba csatlakozik be – hangzott el a pénteken tartott projektindító sajtótájékoztatón Meggyespusztán.

Felsőörs és Alsóörs közösen pályázott a 750 millió forintos uniós projektre, melynek során fásításokat végeznek és utcabútorokat, illemhelyeket is elhelyeznek. A kerékpárutat a Colas Út Zrt. építi, és várhatóan 2021 február végéig be is fejezi azt - mondta a munkálatokról Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere.

A nagyobb méretű kép ide kattintva látható.

Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt úgy fogalmazott, régóta várt álom valósul meg a beruházással, melyet remélhetőleg nem csak a helyiek, hanem a Balatont és a Bakony felkereső turisták is használnak majd.

Az új, Balatonra vezető kerékpárút a felsőörsi Meggyespusztától indul.

Az ide becsatlakozó veszprémi kerékpárutat egy hónapon belül kezdhetik el építeni, a szabadságpusztai nyomvonal meghosszabbításával

- mondta Porga Gyula veszprémi polgármester, aki reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jövő nyáron már ezen az új útvonalon is elérhetjük a Balatont a megyeszékhelyről. Emlékeztetett: Veszprémből az utóbbi években Zirc és Márkó felé is elkezdték a nyomvonalak kiépítését, a mostani Balaton felé vezető út pedig a 2023-as EKF program esszenciája is, hisz a programban megfogalmazottak szerint összeköti a környező településeket.

Porga Gyula veszprémi polgármester az október 2-án tartott projektindító sajtóeseményen.Porga Gyula veszprémi polgármester az október 2-án tartott projektindító sajtóeseményen.

Kontrát Károly parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón azt mondta: a veszprémi és a balatoni térség szemmel láthatóan fejlődik. E folyamat során nagy igény mutatkozik az új kerékpárút megépítésére is, hisz az idei nyár bebizonyította: a koronavírus idején a Balaton a reneszánszát éli.

Veszprém megyében 24 településen mintegy 84 km hosszon létesültek új kerékpárutak vagy újították meg azokat az elmúlt időben. Ebből a leghosszabb a mostani, Felsőörsöt és Alsóörsöt összekötő 9 kilométeres szakasz- hangsúlyozta a programot koordináló megyei önkormányzat alelnöke Vörösmarty Éva, aki szerint a kerékpárútak fejlesztése az egyik legfontosabb és a lakossághoz egyik legközelebb álló településfejlesztési forma.

A címlapfotó illusztráció!

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.