Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Embercsempészeket fogtak a nyolcason, őrizetben az elkövetők

2020. október 6. 4:00 // Forrás: police.hu
Embercsempészeket és illegális bevándorlókat fogtak a devecseri és a vasi rendőrök szerdán.

A Devecseri Rendőrőrs járőrei szerdán kora este a 8-as számú főúton, Devecser közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztályának információi alapján ellenőriztek egy román rendszámú Renault típusú kistehergépkocsit, amely Körmend felé haladt.

A járműben a sofőrön kívül nyolc, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok az elsődleges adatok szerint illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

fotó: police.hufotó: police.hu

A Vas megyei rendőrök nem sokkal később Magyarszecsőd közelében fogtak el további két autóval közlekedő román állampolgárt, akikről az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a Devecsernél elfogott román férfit segítették.

A járművezetőket, továbbá az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 29, 34 és 36 éves sofőröket őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

fotó: police.hufotó: police.hu

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az ügy kapcsán további két férfival szemben indult eljárás embercsempészés bűntett gyanúja miatt, a nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

fotó: police.hufotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.