2021. május 18.
//
Erik névnap

Embercsempészeket fogtak a nyolcason, őrizetben az elkövetők

2020. október 6. 4:00
police.hu
Embercsempészeket és illegális bevándorlókat fogtak a devecseri és a vasi rendőrök szerdán.

A Devecseri Rendőrőrs járőrei szerdán kora este a 8-as számú főúton, Devecser közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztályának információi alapján ellenőriztek egy román rendszámú Renault típusú kistehergépkocsit, amely Körmend felé haladt.

A járműben a sofőrön kívül nyolc, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok az elsődleges adatok szerint illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

fotó: police.hufotó: police.hu

A Vas megyei rendőrök nem sokkal később Magyarszecsőd közelében fogtak el további két autóval közlekedő román állampolgárt, akikről az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a Devecsernél elfogott román férfit segítették.

A járművezetőket, továbbá az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 29, 34 és 36 éves sofőröket őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

fotó: police.hufotó: police.hu

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az ügy kapcsán további két férfival szemben indult eljárás embercsempészés bűntett gyanúja miatt, a nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

fotó: police.hufotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

További cikkek

Idén is Közlekedik a család
Idén is Közlekedik a család
Az országos baleset-megelőzési verseny területi fordulóját 2021. június 5-én tartják.
Kamionok ütköztek Kolontárnál
Kamionok ütköztek Kolontárnál
Az Ajka felé vezető utat a balesetnél a mentés idejére lezárták.
Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Százötvenegy önkéntes mentőszervezet jut 2021-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést május 12-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Veszprém megye tizenkét önkéntes mentőszervezetét támogatta a katasztrófavédelem – tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy házaspár ellen, akik az általuk jogosnak tartott követelésüket erőszakkal, filmbe illő módszerrel próbálták behajtani volt alkalmazottjukon – tájékoztatott weboldalán az ügyészség.
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 35 éves Pest megyei és a 26 éves Komárom-Esztergom megyei lakost.