Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felélesztették a keresztény-konzervatív fiatalok szervezetét

2020. szeptember 29. 15:02
Péntek délután tartotta alakuló ülését az IKSZ, Ifjúsági Kreszténydemokrata Szövetség veszprémi szervezete.

Az IKSZ, a KDNP hivatalos ifjúsági szervezete korábban is létezett Veszprémben, azonban az a szervezet idővel passzívvá vált, ezt élesztették most újra 15 aktív fiatal részvételével.

A péntek délután tartott alakuló ülésen Halmay Gábort választották elnöknek, aki az önkormányzati képviselőség mellett a jövőben az ifjúsági szervezetet is vezetni fogja a megyeszékhelyen. Az elnök tervei közt több rendzevényt, közösségi programot is előrevetített, valamint egyik legfőbb célja, hogy a kemény munka mellett igazi baráti közösségéé kovácsolja az egy világnézetű, keresztény-konzervatív fiatalokat.

Nacsa Lőrinc (középen) az IKSZ országos elnöke VeszprémbenNacsa Lőrinc (középen) az IKSZ országos elnöke Veszprémben

Kiemelte, hogy fontos, hogy mindenki érezze, egy közösséghez tartozik, ebben pedig nagy szerepe volt annak, hogy az alakuló ülésen a térség országgyűlési képviselője, valamint a városvezetésből a polgármester és alpolgármester is jelen volt, valamint Nacsa Lőrinc, országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke.

Ő az alakuló ülés után tartott rövid sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az IKSZ egy értékalapú közösség, ahol ki tudnak állni egymásért és a keresztény-konzervatív értékekért, amelyek között a haza az egyik legfontosabb. Hozzátette, hogy sok támadás éri őket világnézetük miatt, ezért sok küzdelemmel jár majd a munka, viszont a közösség, amit alkotnak, mindig segít ezekben a nehézségekben. Így lehet hatékonyan megvalósítani azokat a közösségi, karitatív programokat, amelyeket terveznek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.