2020. október 26.
//
Dömötör névnap

Egy meccsen dől el a Balatonfüred párharca

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végleges döntése értelmében egy mérkőzésen dől el a szlovén RK Trimo Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi Európa-liga-selejtező második fordulójában.

A BKSE közösségi oldalának szerdai beszámolója szerint a találkozót jövő kedden 18.45-től rendezik Novo Mestóban.    

A párharc első meccsét kedden (tegnap) este játszották volna a szlovéniai városban, ám a fürediek vasárnap bejelentették, hogy szakmai stábjuk egyik tagja megfertőződött koronavírussal, ezért nem utazhatnak el. Az EHF ezt követően úgy döntött, hogy a csoportkörbe jutás egy mérkőzésen dől el. A magyar klub kérvényezte, hogy a párharc két meccsből álljon, amelyeket jövő kedden és szerdán rendezzenek meg, de ezt az EHF elutasította.

A szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy amennyiben a csapatoknak fel nem róható okból elmarad egy oda-visszavágós találkozó egyik meccse, akkor egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccset pedig az elmaradt meccs helyszínén kell lejátszani, mert papíron annak pótlásáról van szó - idézik az indoklást a fürediek.

Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz, ha ez sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Kedden reggel újra tesztelték a BKSE kézilabdázóit és a szakmai stáb azon tagjait, akiknek negatív volt az első eredményük, de kontaktszemélyeknek számítottak, ezért karanténba kellett vonulniuk. Mindannyiuk tesztje negatív eredményt hozott, így újrakezdhetik az edzéseket, és közlekedhetnek a lakóhelyük, illetve az edzés helyszíne között, de máshová, illetve más közösségbe az újabb negatív tesztig nem mehetnek.

A küldöttség újabb negatív vizsgálati eredmény esetén hétfőn utazhat el Szlovéniába.

vehir.hu

További cikkek

Rövidesen munkába állhat a Veszprémi KKFT
Rövidesen munkába állhat a Veszprémi KKFT
Az összes játékosunknak negatív lett a koronavírustesztje, de még néhány kézilabdázónkra vár a szívultrahang-vizsgálat. Ha az orvosunk ott sem talál eltéréseket, akkor ismét munkába állhatunk! – nyilatkozta klubja hivatalos honlapjának Éles József, a Veszprémi KKFT tulajdonosa.
Női kézilabda Eb: drasztikus szabályok Norvégiában
Női kézilabda Eb: drasztikus szabályok Norvégiában
Egyetlen pozitív koronavírus-teszt következtében akár két válogatottat is kizárhatnak a decemberben sorra kerülő norvég-dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságról.
Szeretne pályára lépni Kielben a Veszprém
Szeretne pályára lépni Kielben a Veszprém
A szombati koronavírus-teszteknél már egyetlen játékos eredménye sem lett pozitív a Telekom Veszprém kézilabdacsapatánál, amely szeretne pályára lépni szerdán Kielben a BL-ben.
Pozitív koronavírusteszt a győrieknél, elmarad a hétvégi meccs
Pozitív koronavírusteszt a győrieknél, elmarad a hétvégi meccs
Elmarad a Győri Audi ETO KC hétvégi Bajnokok Ligája-mérkőzése, mert az elutazás előtti PCR-tesztelésen a delegáció egyik tagja pozitív mintát adott.
Harmadik meccsét is elveszítette a Szeged
Harmadik meccsét is elveszítette a Szeged
A MOL-Pick Szeged 26-24-re kikapott a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön.