Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fényképek a vásznon

2020. szeptember 17. 10:31

Sokaknak talán még mindig érthetetlenül hangzik ez a szalagcím. Pedig megfizethető áron bárki beszerezhet egy számára kedves új, vagy régi fotó alapján készülő fali vászonképet. Már nem kell elővenni a fényképalbumot vagy okostelefont használni ahhoz, hogy szeretteink vagy kedves emlékeink képeit visszanézhessük. A vászonképek saját fénykép alapján készülnek, a számodra ideális képméretben. Így méretével sem kilógni, sem elveszni nem fog az otthonodban.

Hogyan is készül?

A vászonképekhez szükséges a jó képfelbontás. Eszmei értéket képviselő emlékfotóknál természetesen ebből engedni kell. A modern digitális felvételek esetében általánosságban elmondható, hogy egy átlagos két megapixeles kép 2000 x 1000 pixelt tartalmaz. Ez a méret elég egy 60 x 30 centiméteres vászonkép elkészítéséhez. Bizonyos effektek, retusálások esetén akár többet is ki lehet hozni belőle. De ez egyedileg mindig az adott fotótól függ. Milyen a háttér, milyenek az uralkodó fényviszonyok, javítható-e a kép élessége, és még sok minden más is befolyásolja. Szinte biztos, hogy mi ezt otthon nem tudjuk eldönteni, ezért érdemes felkeresni a Vászonkép Szalont.

Milyen minőségű lesz?

A vászon textúrája abszolút semmit nem fog rontani az élességen. Akár még az apróval szedett szövegek is jól olvashatóak maradnak. A modern technikai eljárásoknak köszönhetően maximálisan élethű, színdús mesterművel díszíthetjük otthonaink falát. Sőt, a legjobb vászonképek napjainkban már felületkezeltek is. Ennek során egy latex bevonatot kapnak, amelynek köszönhetően karc- és vízállóak is lesznek. Simán kibírnak egy tisztítószeres takarítást, de a szilveszteri pezsgő is egyszerűen le fog folyni róla úgy, hogy a színek továbbra is régi a helyükön maradnak. Nem fognak gyorsan az idő martalékává válni, mint az éves határidőnaplók.

Javítható?

A már említett retusálások és effektek fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A technológiának köszönhetően ideális ezekkel a lehetőségekkel együtt is megnézni a kiválasztott képet. Egyes korrigálások kijavítják a kép alapvető hibáit, másokkal kitakarhatunk részleteket a képből. Vagy akár bizonyos területeken színnel kiemelhetünk vagy elhomályosíthatunk elemeket. Modern képeket régies stílusba is hozhatunk. Ezekről is mindig a választott fénykép tulajdonságai fognak dönteni.

Minden fénykép, legyen az akár régi vagy új, maga a csoda. Vedd a kezedbe őket, és bátran kezdd el használni a megannyi ingyenes képszerkesztő program valamelyikét. Talán a Snapseed napjaink egyik legjobb, egyszerűen kezelhető megoldása erre a célra.

Ha már megtaláltad a digitális fényképekben rejlő lehetőségeket, nézz szét a vászonfotó ötletek között is. Itt az egyszerűbb megoldások mellett rendkívül egyedi kiviteleket is találhatsz. Csak olvasd el, és hidd el, máris eszedbe fog jutni a saját elképzelésed, és azt mihamarabb meg is szeretnéd majd valósítani.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.