Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
27°C

A legvidámabb piac

2020. szeptember 19. 5:01
Néhány hónapos kihagyás után ismét megrendezték a Vámosi Vigasságokat, ahol termelői piac és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.

Éppen egy éve, hogy megépült Nemesvámoson az a 830 négyzetméteres Agrárlogisztikai Központ, amely a helyi gazdák mellett a térség településeiknek is segít lehetőségeik kiaknázásában: előbbiek a csarnokban kialakított hűtőháznak köszönhetően modern körülmények között tárolhatják és dolgozhatják fel terményeiket, amelyekből aztán ebéd is készülthet az itteni konyhákon, utóbbiakat pedig az összefogásra buzdítja. 

Már csak azért is, mert a csarnok egyfajta találkozási pont is: a fejlesztés megálmodóinak kezdetektől fogva célja volt az is, hogy a helyben kialakított vásártéren folyamatosan tartsanak programokat is, ahol a látogatók tapasztalatokat is szerezhetnek, miközben jól szórakozva finom falatokkal telik meg a kosaruk.

Tulajdonképpen erről szólnak a szombatonként megrendezett Nemesvámosi Vigasságok is: az egyes alkalmakon nemcsak kistermelői piac várja az ide érkezőket, de többek között állatsimogató, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, ugrálóvár, léghoki, arcfestés és elektromos kisautók is.

A Vigasságokat először tavaly szemptemberben rendezték meg, a koronavírus-járvány miatt azonban egy időre a programot is el kellett halasztani.

A kényszerszünet után azonban szombaton ismét lehetőség volt kicsit együtt piacozni, vigadozni. Sövényházi Balázs, a település polgármesterétől megtudtuk, rendkívül jó hangulatban telt a nap és szép számmal jöttek az érdeklődök, hogy a házi sajtok, sütemények, zöldségek és gyümölcsök és sok más finomság közül válogassanak, illetve kipróbálják a kísérőprogramok kínálatát.

A programon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is részt vettA programon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is részt vett

Mivel a vírusveszély nem múlt el, természetesen a szervezők igyekeztek a lehető legjobban odafigyelni a higiénia betartására: kézfertőtlenítőket helyeztek el, illetve szájmaszk használatára szólították fel az érkezőket.

A polgármester hozzátette, terveik szerint októberben is szeretnék megtartani a rendezvényt - bíznak benne, hogy erre a járvány alakulása is lehetőséget ad majd. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.