2020. október 24.
//
Salamon névnap

A Szegedi Kortárs Balett a Táncfesztivál közönségdíjasa

2020. szeptember 15. 4:00
Csütörtökön lezárult a XXII. Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál, átadták a közönség- és az előadói díjakat.

A fesztivál közönségdíját a Szegedi Kortárs Balett kapta a Bernarda Alba háza című produkciójáért. 

Az előadói díjakat a Gangaray Dance Company tagjainak a LUNA című produkcióban
nyújtott teljesítményükért, a Duda Éva Társulat táncosainak a MIRROR című produkcióban nyújtott teljesítményükért valamint a Frenák Pál Társulat táncosainak a CAGE című produkcióban nyújtott teljesítményükért ítélték oda.

Szintén díjat vehetett át Tadashi Endo butoh mester, a Bozsik Yvette Társulat HA DÔ című
produkciójának koreográfusa.

A díjak odaítéléséről egy öttagú zsűri döntött: Szakály György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, Ladányi Andrea Liszt Ferenc- és Harangozó Gyula-díjas táncművész, Kerekes Blanka fuvolaművész, a Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, a Zürichi Zenei Verseny elnöke, M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, valamint Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója.

vehir.hu

További cikkek

Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Csak őszintén: nem szégyen, ha egy párezres bor a kedvencünk, és az sem magától értetődő, hogy a csúcsborok mindenkinek ízlenek - mondja Both Gábor borász, akivel az Új Borkerekasztal kapcsán beszélgettünk.
Szólista alkat vagyok – interjú Ókovács Szilveszterrel
Szólista alkat vagyok – interjú Ókovács Szilveszterrel
Veszprémi származású, operaénekes, televíziós szakember, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Bennünket az Opera új művészeti központjában, az Eiffel Műhelyházban fogad, és rögtön az öthajós csarnokot reprezentáló maketthez kalauzol, hogy megmutassa, hogyan is néz ki a 6,7 hektáros objektum, amely az Opera próba-, gyártó- és raktárközpontja lesz, termekkel, zenekari stúdióval, háziszínpaddal.
Megjelent a Séd folyóirat 28. száma
Megjelent a Séd folyóirat 28. száma
A Covid-sújtotta időkhöz mérten meglepően sok dolog történt Veszprémben az elmúlt két hónapban – ezekről olvashatunk a Séd folyóirat idei ötödik lapszámában.
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A második világháború előtti utolsó békeéveket bemutató kiállítás nyílik a Laczkó Dezső Múzeumban
A Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás a világháború előtti utolsó békeévek társadalmát, eseményeit, gondolkodását mutatja be.
Így dolgozták fel a traumákat őseink
Így dolgozták fel a traumákat őseink
A modern világban számos lehetőségünk van testi és lelki fájdalmaink enyhítésére – a régi falusi közösségekben is léteztek módszerek, ezek egy részét pedig ma is használhatnánk a mindennapokban.