Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Közel négy év börtön az állatkínzónak

2020. szeptember 13. 4:20 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
A Pápai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével három év tíz hónap börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 65 éves Veszprém megyei férfit, akivel szemben állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Kötelezte a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére, valamint elkobozta a vádlottól lefoglalt lőszert és lőfegyvert.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott az ingatlanában tartotta a 3 éves kutyáját. 2019 augusztusában a vádlott az ingatlan udvarán tartózkodott, amikor a kutya megharapta a bal alkarját.

A vádlott a harapás miatt mérges lett az állatra és elhatározta, hogy emiatt elpusztítja. A férfi sörétes vadászlőfegyverével legalább két alkalommal 1-2 méterről rálőtt az ebre. A kutya a lövéseket követően nem veszítette el eszméletét, ezért a vádlott vérző sebekkel, sokkos állapotban a pincébe zárta, ahol a kutya az állatorvos később kiérkezéséig ellátatlanul szenvedett. Végül az állatorvos sérülései komolysága, fájdalmai okán az ebet elaltatta.

A vádlott az eb indokolatlan bántalmazásával neki több óráig tartó, komoly fájdalmat, ezáltal különös szenvedést okozott, melyet az állat ép tudata miatt képes volt teljes mértékben érzékelni.

A nyomozó hatóság a helyszíni szemle valamint kutatás során különböző típusú lőfegyvereket és lőszereket talált és foglalt le. A vádlott a nála feltalált lőfegyverek és lőszerek megszerzéséhez, illetve tartásához engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlott a cselekményt az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerte. Az ítélet jogerős.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.