Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C

Három zirci ingatlanból is pénzt vitt el a besurranó

2020. szeptember 10. 4:00 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
Nem zárták a kapukat, ajtókat, a helybéli férfi ezt használta ki.

Zirci sértettek tettek bejelentéseket augusztus második felében és szeptember elején arról, hogy ismeretlen tettes otthonaikba a kertkapu, valamint a bejárati ajtó záratlan állapotát kihasználva bement, és ott az előszobából, hálószobából, továbbá egy helyszínen az udvaron parkoló autó utasteréből kisebb pénzösszegeket lopott el. A bűncselekmények által a három sértettnek összesen húszezer forintot meghaladó kára keletkezett.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a lehetséges elkövetőt, és  szeptember 4-én délután egy helyi dohányboltban a Zirci Rendőrőrs beosztottjai elfogták a 42 éves férfit. Előállították, és őrizetbe vétele mellett a nyomozók kihallgatták gyanúsítottként. A Veszprémi Rendőrkapitányság előterjesztésére az ügyészség indítványára a bíróság a gyanúsítottat szeptember 7-én letartóztatta.

A nyitva hagyott, vagy éppen kulcsra nem zárt ajtók jó alkalmat kínálnak az elkövetőknek. A fenti esetek elkerülése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy - ha otthon tartózkodnak is - zárják kulcsra a kertkaput, a ház bejárati ajtaját, zárják le az udvaron álló gépkocsit és tartsák zárva a melléképületet!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.