Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden rászoruló megkapja a mindennapi kenyerét

2020. szeptember 2. 4:00
Az előző évek eredményeit is túlszárnyalta a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idei jótékonysági akciója. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű karitatív akcióban csak Veszprém megyéből 16 tonna búzát gyűjtöttek össze, amit jótékonysági szervezetek révén a rászorulók kapnak meg.

A Magyarok Kenyere Program - 15 millió búzaszem elnevezésű jótékonysági akció a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös jótékonysági akciója, amelynek célja, hogy a karitatív szervezetek segítségével a rászoruló családokat segítsék jó minőségű hazai liszttel.

A program nevében szereplő 15 millió búzaszem az anyaországi és határon túli magyarságot jelképezi, hiszen a támogatottak köre a diaszpórába is átnyúlik, tudtuk meg Sövényházi Balázstól a NAK Veszprém megyei elnökétől, aki a szervezet péntek délelőtti küldöttgyűlésén a programban résztvevő karitatív szervezetek képviselőinek átadta az adományleveleket.

Országosan és a határon túlról is több, mint 6000 gazda vett részt a jótékonysági akcióban, Veszprém megyéből pedig eddig 16 tonna búza gyűlt össze 220 adományozótól, ami a jövőben még emelkedhet, hiszen a jövő héten is folynak még az aratások a környék földjein.

A beérkezett természetbeni adományokat a kádártai Szatmári malomban őrlik meg, majd négy szervezeten keresztül juttatják el a rászorulóknak.

Idén a résztvevő karitatív szervezetek száma is bővült. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete és a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász mellett a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület is a támogatottak körébe került, rajtuk keresztül jut el a liszt a rászorulókhoz.

Az eseményen elhangzott, hogy a magyarországi szervezetek mellett a határon túlra is juttatnak az adományokból, például Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványa is kap majd a magyar lisztből.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.