Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Az ország legjobbjai között bizonyíthat a VFC USE U19-es leánycsapata

2020. augusztus 20. 12:01
A szakágvezető, Donát Máté edzette veszprémi U19-es leány labdarúgócsapat idén már a kiemelt mezőnyben szerepelhet: első osztályú klubok korosztályos csapataival is összemérheti tudását.

Az igazat megvallva, tanítványaim, a lányok kérése volt, hogy erősebb bajnokságban futballozhassanak, ugyanis ezáltal gyorsabban fejlődhetnek, hiszen az ország legjobb hasonló korú gárdáival mérhetik össze tudásukat, amely nagy lehetőség arra is, hogy megmutassák valójában mi rejlik bennük

– összegezte lapunknak az osztályváltás apropóját Donát Máté, a VFC USE női szakágvezetője, az U19-es csapat edzője. Az említett alakulat egyébként a 2019/2020-as kiírásban az NB II Észak-nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel az élen állt, amikor kitört a koronavírus-járvány, majd a szövetség lezárta a küzdelmeket.

Kapcsolódó cikk
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
A VFC USE női szakágának három csapata is az aranyérem reményében várja bajnoksága – egyelőre bizonytalan – tavaszi folytatását. Az egyesületnél folyó színvonalas munkának ugyanakkor az is ékes bizonyítéka, hogy Csizmadia Zsófia és Szijártó Eszter személyében két játékosa is címeres mezt ölthet.

A leány U19 kiemelt csoportban mások mellett az Astra, a Ferencváros és a Haladás-Viktória együttesével is farkasszemet néznek majd a bakonyiak, akik múlt szombaton, a nemzeti bajnokság első fordulójában a szintén újonc Budaörs otthonában vendégeskedtek, ahol Csizmadia Zsófia duplájának köszönhetően egált sikerült jegyezniük.

 A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép) A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép)

Klubunk vezetősége is támogatta az elképzelésünket, hiszen utánpótlás-egyesületünk kiemelt képzési központnak számít a női vonalon. Az pedig már az első körben is kiderült, hogy igazán kemény ütközetek várnak ránk, ugyanis a riválisok soraiban akár évekkel idősebb tehetségek is megbújhatnak: ebben a korban mindez komoly előnyt is jelenthet ellenfeleinknek.

A második körben, augusztus 21-én, pénteken 17.30-as kezdéssel a jó erőt képviselő üllőiek dolgát nehezítené meg a Donát-alakulat az Erdész utcai sportkomplexumban.

„Nem szabad elfelejtünk, hogy tanulni érkeztünk a kiemelt csoportba!”

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC Practical VSC Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben. 2024. április 14. 19:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.