2021. június 18.
//
Levente névnap

Az ország legjobbjai között bizonyíthat a VFC USE U19-es leánycsapata

A szakágvezető, Donát Máté edzette veszprémi U19-es leány labdarúgócsapat idén már a kiemelt mezőnyben szerepelhet: első osztályú klubok korosztályos csapataival is összemérheti tudását.

Az igazat megvallva, tanítványaim, a lányok kérése volt, hogy erősebb bajnokságban futballozhassanak, ugyanis ezáltal gyorsabban fejlődhetnek, hiszen az ország legjobb hasonló korú gárdáival mérhetik össze tudásukat, amely nagy lehetőség arra is, hogy megmutassák valójában mi rejlik bennük

– összegezte lapunknak az osztályváltás apropóját Donát Máté, a VFC USE női szakágvezetője, az U19-es csapat edzője. Az említett alakulat egyébként a 2019/2020-as kiírásban az NB II Észak-nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel az élen állt, amikor kitört a koronavírus-járvány, majd a szövetség lezárta a küzdelmeket.

Kapcsolódó cikk
Gondos nevelőmunka, építkezés az alapoktól
A VFC USE női szakágának három csapata is az aranyérem reményében várja bajnoksága – egyelőre bizonytalan – tavaszi folytatását. Az egyesületnél folyó színvonalas munkának ugyanakkor az is ékes bizonyítéka, hogy Csizmadia Zsófia és Szijártó Eszter személyében két játékosa is címeres mezt ölthet.

A leány U19 kiemelt csoportban mások mellett az Astra, a Ferencváros és a Haladás-Viktória együttesével is farkasszemet néznek majd a bakonyiak, akik múlt szombaton, a nemzeti bajnokság első fordulójában a szintén újonc Budaörs otthonában vendégeskedtek, ahol Csizmadia Zsófia duplájának köszönhetően egált sikerült jegyezniük.

 A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép) A szakágvezető, Donát Máté leány tanítványai az ország legjobbjai közt bizonyíthatnak (archív fénykép)

Klubunk vezetősége is támogatta az elképzelésünket, hiszen utánpótlás-egyesületünk kiemelt képzési központnak számít a női vonalon. Az pedig már az első körben is kiderült, hogy igazán kemény ütközetek várnak ránk, ugyanis a riválisok soraiban akár évekkel idősebb tehetségek is megbújhatnak: ebben a korban mindez komoly előnyt is jelenthet ellenfeleinknek.

A második körben, augusztus 21-én, pénteken 17.30-as kezdéssel a jó erőt képviselő üllőiek dolgát nehezítené meg a Donát-alakulat az Erdész utcai sportkomplexumban.

„Nem szabad elfelejtünk, hogy tanulni érkeztünk a kiemelt csoportba!”

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Gólokra éhes francia támadótriót kellene megállítaniuk a magyaroknak
Gólokra éhes francia támadótriót kellene megállítaniuk a magyaroknak
A továbbjutás bebiztosításáért pályára lépő, világbajnok francia válogatott lesz a magyarok ellenfele szombaton a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, a vendégek félelmetes támadótriója pedig első gólját, góljait akarja megszerezni a tornán.
Fiola és Dibusz szerint is többet kell birtokolni a labdát a franciák ellen
Fiola és Dibusz szerint is többet kell birtokolni a labdát a franciák ellen
Dibusz Dénes és Fiola Attila szerint is labdabirtoklásban kell a legtöbbet előrelépnie a magyar labdarúgó-válogatottnak a franciák elleni szombati Európa-bajnoki csoportmérkőzésig.
EURO-2020: A sérült Gazdag Dániel kikerült a keretből
EURO-2020: A sérült Gazdag Dániel kikerült a keretből
Gazdag Dániel sérülése nem jött rendbe, így távozott a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott keretéből.
Rossi nagyon csalódott az eredmény miatt
Rossi nagyon csalódott az eredmény miatt
Marco Rossi szövetségi kapitány nagyon csalódott, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kedden 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól az Európa-bajnokság nyitókörében, ugyanakkor játékosai teljesítményét méltatta.
Háromgólos vereség a címvédőtől
Háromgólos vereség a címvédőtől
A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában.