2021. április 13.
//
Ida névnap

Kézilabda NB I: a fordulók sűrítésére törekszik a szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arra törekszik, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban.

Az MKSZ honlapjának szerdai híradása szerint a szervezet a koronavírus-járvány miatti kihívásokról egyeztet az NB I-es ligával, amelynek célja a 2020/21-es bajnoki idény versenykiírásának módosítása.    

"A sportág számára jelenleg az a legfontosabb, hogy mindenképpen eredményt lehessen hirdetni a most kezdődő idényben, ebben konszenzus van a liga csapatai és a szövetség között" - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.    

Hozzátette, az a céljuk, hogy a szurkolók minél több meccset láthassanak, akkor is, ha a világjárvány miatt esetleg szigorításokra kényszerül az ország. Novák közölte, megtették javaslataikat a ligának, és felkértek, hogy éljen a jogával, és döntsön a versenykiírás szükséges módosításairól. Fontos, hogy a változások ne érjék váratlanul a sportágat, és ne veszélyeztessék a bajnoki mérkőzések lejátszását.

Több variáció is szóba jöhet, főként a versenynaptárt, a bajnoki fordulók időpontjait illetően, a válogatott időszakok megtartásával. A legvalószínűbb változatnak a fordulók sűrítése tűnik, így decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerülhet sor

- magyarázta.    

Az igazgató hozzáfűzte, a szövetség készen áll a módosításra, de fontos, hogy a klubok elfogadják, ezért a ligán belül egyeztetik elképzeléseiket és megteszik pontos javaslatukat.    

"Tudjuk, hogy nehéz szezon előtt áll valamennyi csapat, mind szakmailag, mind gazdaságilag, meg fogjuk találni közösen az egyensúlyt" - szögezte le.

A férfi NB I a tervek szerint jövő pénteken, a női pedig szeptember 4-én kezdődik.

vehir.hu

További cikkek

Visszaszerezte a Magyar Kupát a Veszprém!
Visszaszerezte a Magyar Kupát a Veszprém!
Fennállása során huszonnyolcadik alkalommal hódította el a Magyar Kupa serlegét a Telekom Veszprém, amely küzdelmes, sok kiállítást hozó meccsen verte a címvédő Mol-Pick Szegedet a hétfői szigetszentmiklósi fináléban.
Drámai csata: hétméteresek után a Balatonfüredé a bronzérem!
Drámai csata: hétméteresek után a Balatonfüredé a bronzérem!
A Veszprémi KKFT első élvonalbeli idényében negyedikként zárt a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután hétfőn este hétméteresek után 28-27-re alulmaradt a megyei rivális Balatonfüred együttesével szemben Szigetszentmiklóson.
A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT
A Veszprémi KKFT húszgólos vereséget szenvedett a Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson. A Tombor-csapat hétfőn a Füreddel csatázhat a bronzért, míg a döntőben a Telekom a Szegeddel csap majd össze.
A „nagy Veszprém” már döntős
A „nagy Veszprém” már döntős
A huszonhétszeres kupagyőztes Telekom Veszprém végig összpontosítva rendkívül könnyed, fölényes győzelmet aratott a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson.
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
A kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét idén is elérni igyekvő Telekom Veszprémnek a francia lesz a következő ellenfele. Faluvégi Rudolf, a 2018-ban BL-ezüstérmes francia együttes korábbi játékosa, úgy gondolja, hogy a Nantes „oda-vissza” verhető, de a meglepetés lehetőségét sem zárja ki.