Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Kézilabda NB I: a fordulók sűrítésére törekszik a szövetség

2020. augusztus 19. 20:36 // Forrás: MTI
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arra törekszik, hogy a fordulók sűrítésével decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerüljön sor a férfi és a női bajnokságban.

Az MKSZ honlapjának szerdai híradása szerint a szervezet a koronavírus-járvány miatti kihívásokról egyeztet az NB I-es ligával, amelynek célja a 2020/21-es bajnoki idény versenykiírásának módosítása.    

"A sportág számára jelenleg az a legfontosabb, hogy mindenképpen eredményt lehessen hirdetni a most kezdődő idényben, ebben konszenzus van a liga csapatai és a szövetség között" - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.    

Hozzátette, az a céljuk, hogy a szurkolók minél több meccset láthassanak, akkor is, ha a világjárvány miatt esetleg szigorításokra kényszerül az ország. Novák közölte, megtették javaslataikat a ligának, és felkértek, hogy éljen a jogával, és döntsön a versenykiírás szükséges módosításairól. Fontos, hogy a változások ne érjék váratlanul a sportágat, és ne veszélyeztessék a bajnoki mérkőzések lejátszását.

Több variáció is szóba jöhet, főként a versenynaptárt, a bajnoki fordulók időpontjait illetően, a válogatott időszakok megtartásával. A legvalószínűbb változatnak a fordulók sűrítése tűnik, így decemberig a tervezettnél több mérkőzésre kerülhet sor

- magyarázta.    

Az igazgató hozzáfűzte, a szövetség készen áll a módosításra, de fontos, hogy a klubok elfogadják, ezért a ligán belül egyeztetik elképzeléseiket és megteszik pontos javaslatukat.    

"Tudjuk, hogy nehéz szezon előtt áll valamennyi csapat, mind szakmailag, mind gazdaságilag, meg fogjuk találni közösen az egyensúlyt" - szögezte le.

A férfi NB I a tervek szerint jövő pénteken, a női pedig szeptember 4-én kezdődik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.