Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A katonai eskü egy életre szól

2020. augusztus 19. 11:00
Péntek reggel 31 katona tett ünnepélyes esküt a veszprémi Kossuth-laktanya udvarán, akik sikeresen elvégezték az alapkiképzést. Az ünnepségen Zentai László ezredes hangsúlyozta: az eskü egy életre szól.

Katonai elöljárók, kiképzők és családjuk körében ünnepélyes keretek közt tették le az esküt azok a katonák, akik sikeresen elvégezték az alapkiképzést a közelmúltban.

Az ünnepségen – amelyet épphogy elkerült a reggeli zápor – katonai díszpompa keretében, a Légierő Zenekarának aláfestésével mondták el az eskü szövegét, amelyben elhangzott, hogy a katonák a hazáért az életüket is feláldozzák, ha szükséges.

Zentai László ezredes ünnepi beszédében is azt hangsúlyozta, hogy ez a legmagasztosabb eskü, amikor a hazát mindenek elé helyezi valaki.

Hozzátette, hogy a katonaság fizikai, szellemi és lelki megpróbáltatást is jelent, valamint számos lemondással jár, ezért nem mindenki alkalmas erre a pályára.

Az alapkiképzést sem sikerült mindenkinek teljesíteni, de akik ma itt vannak, azok nagyon büszkék lehetnek magukra, illetve családjuk is.

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak az alapkiképzésen kiválóan teljesítő kadétoknak, akik ezt követően díszmenetben távoztak és kezdték meg a szolgálatukat.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak A Magyar Honvédség és jogelődjeinek legnagyobb repülő és ejtőernyős katasztrófájára emlékeztek pénteken Jutaspusztán. 2024. április 13. 17:27 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. 2024. március 28. 8:09 Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Egész márciusban nagyszabású hadgyakorlatot tartanak Veszprém mellett, amiben részt vesznek a Magyar Honvédség által tavaly nyáron vásárolt Airbus H225M típusú helikoptertek is. Kollégánk kedden hazafelé tartva ezeket kapta lencsevégre, ahogy elhúztak a feje fölött Jutaspusztánál. 2024. március 13. 12:35 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.