Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

A megfontoltabb haladás vezetett sikerre

2020. augusztus 13. 18:09
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói közül tizenhárman végeztek dobogós helyen a Vértes-hegységben rendezett országos rangsoroló versenyen.

Kétnapos, két fordulóból álló országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt rendeztek augusztus első hétvégéjén a Vértes-hegységben.

A Várgesztest övező erdőben egy közép-, valamint egy rövidített normáltávú futamra került sor. A meredek hegyoldalakkal tagolt területen a legerősebb kategóriában (F/N 21A) a nőknek mintegy 300-400 m, a férfiaknak 400-500 méter körüli szintemelkedést kellett legyűrniük, az útvonalválasztástól függően megtett 9, illetve 12 km körüli távokon. A fiatalabb és az idősebb versenyzők (10-től egészen a 75 éves korosztályig) is a számukra kihívást jelentő feladatot kaptak.

A Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei - Fotó: Lantai LiliA Veszprémi Honvéd SE dobogós helyezettjei - Fotó: Lantai Lili

A pályák teljesítése tájékozódási szempontból is feladta a leckét a nevezőknek, az indulók jelentős részének a vártnál hosszabb idő alatt sikerült az ellenőrző pontokat megtalálva célba érnie. A változatos domborzatú, ösvényekben gazdag terepen ezúttal a megfontoltabb haladás bizonyult a sikeres taktikának.

– mondta el Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A nyári hőségben lebonyolított megmérettetésen a Veszprémi Honvéd SE tájfutói közül tizenhárman dobogós helyen végeztek összetett időeredményük alapján.

Eredmények

férfiak:
F14B: 2. Kovács Jeromos
F16B: 2. Gaschler Máté
F18B: 2. Bálint Benedek, 3. Bálint Ádám
F21BR: 3. Gaschler Gábor
F40A: 1. Molnár Zoltán
F50A: 3. Prill László
F70A: 2. Korbély Tibor

nők:
N18B: 3. Lantai Boróka
N21A: 1. Mérő Dominika
N21BR: 1. Csizmadia Ágnes, 3. Mérő Edit
N50A: 2. Németh Zsoltné

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.