Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elkezdik megszüntetni a buszközlekedést a fővárosba

2020. augusztus 19. 15:30
Évek óta ismert terv, hogy a párhuzamosságokat megszüntetve ahol lehet, vonatra terelnék át az utasokat a buszokról. A folyamat augusztus 20-án kezdődik, sokan nem fognak neki örülni.

Augusztus 20-án jelentősen megnyirbálja a Közép-Dunántúlról a fővárosba tartó buszjáratait a Volánbusz. A változást leginkább a fehérváriak érzik majd meg, a Volánbusz tájékoztatása szerint ugyanis a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, aki el akar jutni a fővárosba, annak a vasutat kell igénybe vennie.

Megyénket is érinti a daráló: 

Veszprém és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a főváros irányába.

A Volánbusz ígérete szerint bővül a vasútállomáshoz közlekedő járatok száma, ők az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét javasolják.

Változások az egész megyében

A Várpalota és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a fővárosba. Az Ajka, Devecser és a főváros között közlekedő járatok megszűnnek.  Budapest és Tapolca között 2 óránként indulnak autóbuszok, melyek rövidebb menetidővel közlekednek. Hogy valami jó hírt is tudjunk mondani: jelentősen javul a főváros elérése Pápa felől, az eddigieknél gyakrabban, naponta 6 közvetlen autóbuszjárat indul Budapestre, egyenletesen kétóránként.

Az egyes városok között is felborul a megszokott rend

A Volán azonban nemcsak a budapesti buszokat veszi el, hanem teljesen átírja a térség városai közötti menetrendjét is. Mint weboldalukon írják, a Székesfehérvár – Várpalota – Veszprém valamint a Veszprém – Tapolca viszonylatokban "a városok között jelentősen változik az autóbuszok menetrendje"

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.