Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

Női kézilabda Eb: a társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja

2020. augusztus 3. 14:39 // Forrás: MTI
A Dán Kézilabda Szövetség azt fontolgatja, hogy mégsem lesz társrendezője a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak.

"Mindent megteszünk a torna megrendezéséért, de ennek anyagi szempontból is indokoltnak kell lennie" - nyilatkozta a BT Sport televíziónak Per Bertelsen, a szövetség elnöke.    

Hozzátette, amennyiben nem kapnak pénzügyi garanciákat az európai szövetségtől, valószínűleg lemondanak a rendezésről, és "egy másik ország minden bizonnyal átveszi a szerepünket, ahol a költségek nem olyan magasak, mint nálunk".    

A december 3. és 20. között rendezendő tornán 16 csapat szerepel - köztük a magyar válogatott - és 47 mérkőzést rendeznek. A csoportmeccseket Trondheimben, Herningben és Frederikshavnben rendezik, a középdöntőre Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor.

A norvég és a dán házigazdák dolgát nehezíti, hogy továbbra sem tudják, a koronavírus-járvány miatt meg lehet-e rendezni egyáltalán az Európa-bajnokságot, és ha igen, látogathatják-e nézők a mérkőzéseket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.