Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Gulyás László sportriporter hetvenéves

2020. augusztus 1. 17:28 // Forrás: MTI
Alapvetően újságírónak tekinti önmagát Gulyás László sportriporter, a közmédia meghatározó alakja, aki 70. születésnapján, az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában adott interjút.

Bő fél évszázada van a pályán, munkáját több szakmai díjjal is elismerték, s mint azt a stúdióbeszélgetésben hangsúlyozta: nincs titok. "Ha csinálod, ott tudsz maradni, és ha szerencséd van, visszaküzdöd magad" - fogalmazta meg a szakmai sikeresség, a hosszan tartó újságírói pálya receptjét. Kiemelte a felkészülés fontosságát, a nyelvhasználatot, elárulva ugyanakkor, hogy az információszerzés mai egyik legfontosabb eszközével, az internettel nehezen barátkozott meg.    

Gulyás László - Fotó: MTVAGulyás László - Fotó: MTVA

A számítógép most sem a barátom, csak ismerősöm, pozitív és negatív hatásait is érzem. A negatív az, hogy míg korábban egy-egy értékes információért el kellett és lehetett is menni edzésre, ma már nincs igazán kapcsolat a sportolókkal, az edzőkkel. Nem mehetek be az öltözőbe mérkőzés vagy edzés után, mint egykoron, s a játékos sem jöhet hozzám. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok arra, hogy ha mostanában bárkit felhívok, hogy csinálnék interjút, még senki nem tette le a telefont.

Gulyás László kitért arra, hogy az utóbbi tíz év talán élete legboldogabb időszaka. "Most már nem kell hátulról jövő támadásoktól tartanom, engem most nem provokálnak, és nyugodtan tehetem a dolgomat, jól érzem magam a bőrömben" - fogalmazott az ünnepelt, aki előbb az MTI tudósítójaként, majd televíziós és rádiós riporterként eddig nyolc nyári és három téli olimpián, öt futball- és ugyanennyi atlétikai vébén, több mint húsz kézilabda, kosárlabda és röplabda Európa-bajnokságon dolgozhatott.    

A születésnapi interjúban meghatározó élményének nevezte az UEFA Kupa-menetelést a székesfehérvári labdarúgócsapattal. "Három hete voltunk egy élménybeszámolón a Videoton-focistákkal, s megállapítottuk, hogy akkoriban én szidtam őket, ők szidtak engem, s harminc egynéhány év után kifejezetten jó viszonyba kerültünk" - mondta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.