Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
2°C
2024. március 19. József
Veszprém
2°C

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást

2020. augusztus 2. 4:30 // Forrás: MTI
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi világ és Európa-bajnoka, Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus 5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

"Ezért jöttünk, ez volt a cél. Az időjárás abszolút alkalmas volt a rekorddöntésre - jelentette ki az M1 aktuális csatornának nyilatkozva Rasovszky Kristóf. - Úgy néz ki, hogy az eredeti olimpiai években lehet itt pályacsúcsot úszni, de azért remélem, hogy nem négy év múlva adódik erre újabb alkalom." 

Rasovszky Kristóf a balatonboglári célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson 2020. augusztus 1-jén. A 23 éves világbajnok úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette. MTI/Varga GyörgyRasovszky Kristóf a balatonboglári célban a 38. Lidl Balaton-átúszáson 2020. augusztus 1-jén. A 23 éves világbajnok úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot új csúccsal, kereken 57 perc alatt teljesítette. MTI/Varga György    

A győztes elárulta: nagyon örül az eredményének, mert ez azt mutatja, hogy miután a karantént követően visszatérhettek az edzésekhez, jól sikerült a felkészülése.    

Az 57 perc nagyon jó idő, nem is számítottam erre. Azt gondoltam, hogy 58 perc alá be lehet vinni, de azért ez másfél perccel jobb annál, mint amit Márk úszott. Talán egy pár évet megél.

Rasovszky Kristóf elárulta, nem éli meg tragédiaként, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát, így lehetőségük volt új dolgokat kipróbálni a felkészülés során, jövőre pedig szeretne érmet nyerni a japán fővárosban.

Rasovszky Kristóf a sajtó munkatársainak nyilatkozik a balatonboglári célban MTI/Varga GyörgyRasovszky Kristóf a sajtó munkatársainak nyilatkozik a balatonboglári célban MTI/Varga György

A nőknél Olasz Anna volt szombaton a leggyorsabb, ő 1:01.37 órás eredménnyel ért célba. A parton az M1-nek elmondta: ő is szeretett volna csúcsot dönteni, kicsin múlott, hogy nem sikerült.

"Az elején nagyon hullámos volt a víz, úgyhogy már az első kétezer méteren éreztük, hogy ez necces lesz. Az edzőm jött mellettünk kajakkal, és ő mutogatta, hogy jó tempót úszunk. Sajnálom, hogy nem sikerült, de majd jövőre" - fogalmazott a versenyző.

Hozzátette: mivel idén alig volt versenyük, ezen a nyáron ez volt az egyetlen, próbálták kiélvezni minden pillanatát. Elmondta még, hogy most két hét pihenő következik, majd augusztus közepén megkezdik a felkészülést a "remélhetőleg olimpiai szezonra".

Gellért Gábor, a nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya azt mondta, a junior- és a felnőttcsapat szinte minden tagja részt vett az eseményen, kiegészülve a medencés versenyző Késely Ajnával.

Révfülöpről reggel 8 óra óta vágtak neki az úszók a távnak, startolni 12 óráig lehetett azoknak, akik előzetesen regisztráltak. Összesen 8907-en ugrottak vízbe, közülük ezren az első alkalommal meghirdetett féltávot vállalták - ők a célból indultak és ugyanoda értek vissza. A résztvevők gyakorlatilag tökéletes körülmények között úszhattak, verőfényes napsütésben, meleg vízben teljesíthették a távot. Ezen a próbán született meg a Balaton-átúszások történetének 200 000. teljesítése, egy győri hölgy volt a jubiláns. A legidősebb célba érkező a 83 esztendős Runtág Tivadar volt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.