Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A Gyöngyös északmacedón, a Fehérvár svájci csapattal kezd

2020. július 28. 14:07 // Forrás: MTI
A Gyöngyös férficsapata északmacedón, az Alba Fehérvár női együttese pedig svájci ellenféllel találkozik a kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.

A keddi, bécsi sorsoláson a HE-DO B.Braun Gyöngyös a HC Butel Szkopjét kapta ellenfélül, a magyar együttes hazai környezetben kezd. A mérkőzéseket augusztus 29-30-án és szeptember 5-6-án játsszák.    

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője hangsúlyozta, nagyon boldogok, hogy indulhatnak a sorozatban, s még egyszer köszönik a Csurgó sportszerű felajánlását. Utóbbi klub átadta a részvételi jogot, noha miután a koronavírus-járvány miatt lezárták a bajnokságot és a kupainduló helyekről az előző idény helyezései döntöttek, ő lett volna az induló.    

"Keveset tudunk az ellenfélről, de úgy gondolom, hogy ők is viszonylag keveset fognak tudni rólunk, részben a vírushelyzet miatt, mert a kézilabda élet is lelassult, nemcsak a normál élet. Ettől függetlenül a tudásunk legjavát szeretnénk nyújtani" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Konkoly Csaba.

Hozzátette: egyelőre az adminisztrációs és az utazási problémák áthidalásán "agyalnak", a vezetőség már el is kezdte a szervezést, miután Észak-Macedónia jelenleg a járvány szempontjából piros országnak számít.  

Továbbjutás esetén a gyöngyösieknek még egy párharcot kell nyerniük a főtábláért, a Balatonfüredi KSE a következő körben kapcsolódik be. A Tatabánya alanyi jogon tagja a 24 csapatos csoportkörnek.

A nőknél az Alba Fehérvár a svájci LC Brühl csapata ellen idegenben kezd október 10-11-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.    

Deli Rita, a magyar együttes vezetőedzője felidézte, hogy 44 hónappal ezelőtt játszottak legutóbb EHF-kupa mérkőzést, s nagyon örülnek, hogy fiatal csapatukkal lehetőségük van részt venni az újfajta kuparendszerben.

"Vannak információink a svájci kézilabdáról. Tudjuk, hogy a Brühl több mint harmincszoros bajnok, de természetesen a részletes feltérképezés majd a következő hetek feladata lesz. Úgy gondolom, hogy ez a sorsolás jónak mondható" - fogalmazott a tréner az M1-nek.

Elárulta: már folynak a tárgyalások arról, hogy esetleg a párharc mindkét mérkőzését azonos helyszínen - Svájcban vagy Magyarországon -  rendezzék meg.      

Ha a fehérváriak továbbjutnak, még egy párharcot kell megnyerniük a 16 együttest felvonultató csoportkörbe jutáshoz. A DVSC Schaeffler és a Váci NKSE a következő fordulóban csatlakozik, a Siófok KC pedig már tagja a főtáblának.

Az Európa-liga az EHF-kupát váltotta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.