Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Rasovszky Kristóf pályacsúcsra készül a Balaton-átúszáson

2020. július 27. 17:26
Szinte a teljes magyar nyílt vízi úszóválogatott rajthoz áll az augusztus 1-jei Balaton-átúszáson, hiszen a járványhelyzet miatt az élversenyzőknek is ez lesz az év első szabad vízi versenye.

Legjobbjaink hathetes kényszerpihenő után csak április végén folytathatták felkészülésüket, így most igazán motiváltan vágnak neki az 5,2 km-es távnak.

Nekem a Balaton többet jelent, mint a többi úszónak, hiszen nagyszüleim Balatonfűzfőn élnek, én ott tanultam meg úszni, most is ott edzek. Tavaly Balatonfüreden sikerült világkupát nyernem, szóval nekem a Balaton minden

– mondta világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszónk, Rasovszky Kristóf, aki a kitűzött céljairól is nyilatkozott.

A tavalyi verseny első három helyezettje: Székelyi Dániel, Rasovszky Kristóf, Papp MárkA tavalyi verseny első három helyezettje: Székelyi Dániel, Rasovszky Kristóf, Papp Márk

Jelenleg számomra ez az év nyílt vízi versenye, ezért nem titkolt célunk Pap Márk pályacsúcsának megdöntése. Ehhez persze az is kell, hogy a szél is velünk legyen és akkor egy jó úszással összejöhet a pályacsúcs

– tette hozzá a Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, aki az amatőr sportolóknak is ajánlja a Balaton-átúszást.

Mint fogalmazott, ez a verseny ideális arra, hogy bárki kipróbálja milyen nyílt vízen úszni. Az úszófolyosóban álló vitorlások ugyanis biztonságot adnak, nem lehet eltévedni és aki elfárad ki is kapaszkodhat egy kis pihenőre.

Olasz Anna világbajnoki 2. helyezett, Universiade-győztes úszó szintén motiváltan várja a szombati eseményt.

Nekem a Balaton szívem csücske. Szeretném kiélvezni a szabad vízben való úszást végre versenykörülmények között. Mivel nekem 25 km-en vannak a legjobb eredményeim, ez az 5 km számomra inkább sprint távnak számít. Ennek ellenére, ha férfiválogatott társaim segítenek, van rá esély, hogy megdöntsem a fennálló női pályacsúcsot.

Az augusztus 1-jei esemény nevezői között van Bérczes Edit világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok ultramaratoni futó, illetve Gurbán Béla 66 éves úszó is, aki eddig minden Balaton-átúszáson célba ért, most 38. alkalommal vág neki az 5,2 km-es távnak.

Az esemény hagyományos elemei nem változnak: a rajt Révfülöpön, a cél Balatonbogláron lesz, a táv 5,2 km. Az úszók biztonságára a mintegy 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei ügyelnek.

Idei újdonság a féltáv, azaz a 2600 méteres szakasz, amely Balatonboglárról indul. A résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba az átúszókkal.

A megmérettetésre eddig több mint 5200 előregisztráció érkezett, közülük mintegy 600 úszó a 2600 m-es „féltávot” választotta.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban úszás Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid ötödikként ért célba a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. Klubtársa, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt. 2024. március 23. 17:52 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert A pénteki 10 000 méter után a vasárnapi 1500 méteres versenyt is Betlehem Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória nyerte meg a Veszprémben rendezett medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. 2024. március 10. 18:20 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Betlehem Dávid címét megvédve diadalmaskodott 10 ezer méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán. Klubtársa, Barabás Imre harmadik lett. 2024. március 9. 16:56 Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra Rasovszky Kristóf Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyíltvízi úszóknál pedig Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN). A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak.     2024. február 24. 16:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.