Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Városszépítő akcióba fogtak a Lokálpatrióták

2020. július 27. 4:20
Felújítják azokat a körforgalmakban található műtárgyakat, amiket évekkel ezelőtt ők helyeztek ki oda.

2008 és 2010 között négy forgalomban helyeztek el műtárgyakat a Lokálpatrióták: kettőt a Cholnoky-lakótelepen, egyet a Jutasi út – Munkácsy út körforgalmában és egyet a Haszkovó úti körforgalomban. Ez utóbbinál kezdték a munkát csütörtök délután.

A tíz-tizenkét éve kihelyezett műtárgyakat megrágta az idő vasfoga, megérettek már a felújításra – mondta a helyszínen Molnár Ernő, az önkéntes városszépítő akció egyik szervezője. Éppen ezért pályáztak az önkormányzatnál a felépítmények javítására, amire összesen 450 ezer forint támogatást nyertek el. 

A javításokat Nagy József faszobrász szakvéleménye alapján végzik el. Elsőként a Haszkovó úti körforgalomban dolgoztak a szervezet tagjai, a már említett három másik csomópontra eztán kerítenek majd sort. Molnár Ernő megjegyezte, a javításokat a jövőben 5-10 évente tervezik megismételni.

A Lokálpatrióták egyébként más kezdeményezésekkel is készülnek: az ősz során hulladékgyűjtő akciót szerveznek a lakótelepen, az ünnepek közeledtével pedig közösségi karácsonyfát állítanak a bakonyaljai körforgalomba.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. tegnap 20:16 A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. 2024. május 22. 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. 2024. május 22. 14:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.