Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet

2020. július 31. 4:00
Mintegy egymilliárd forintos beruházás részeként épülhet új jégcsarnok a Dózsavárosban.

Csütörtök délután tették le annak a leendő jégcsarnoknak az alapkövét a Tüzér utcai régi sportpálya területén, ami a veszprémi jégkorong utánpótlás – majd a későbbiekben remélhetőleg egy felnőtt – csapat bázisa lesz. A kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot mintegy egymilliárd forint TAO-támogatásból valósítja meg a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány. 

– A mi megyénk eddig fekete lyuk volt a jégkorongsport térképén – fogalmazott Németh Balázs, az alapítvány vezrtője –, de ez a jégcsarnok ez év végi átadásával megváltozik, amikor már mi is rendelkezni fogunk egy zárt csarnokkal. 

A klubvezető elmondta, hogy a beruházás két lépcsőben valósul meg: elsőként maga a pálya kerül tető alá, amit a legmodernebb hűtési technológiákkal tartanak hidegen az év előreláthatólag kilenc hónapjában, míg a fennmaradó időben a csarnok más jellegű rendezvények befogadására is alkalmas lesz.  A csarnok kiszolgáló egységeit egyelőre mobil blokkokkal oldják meg, a második lépcsőben majd ezeknek húznak fel egy újabb épületszárnyat. 

Németh Balázs és Ovádi PéterNémeth Balázs és Ovádi Péter

Németh kifejtette: a jégpálya a nemzetközi szabványoknak is megfelel majd, és bár alapvetően a jégkorongosok kiszolgálására jön létre, a szabad órákban más jeges sportágakat – például jégtáncot – is szívesen befogadnak.

Hosszú út vezetett odáig, hogy megvalósulhasson a veszprémi jégkorongosok álma – ezt már Ovádi Péter parlamenti képviselő elevenítette fel, aki megjegyezte: a beruházás csapatmunka eredménye, melyben a sportszervezet mellett az állam és az önkormányzat is partnerként működött közre. A képviselő hozzátette, tudva, hogy a jégkorongosok milyen helyeken működtek eddig, bízik benne, hogy olyan pálya létesülhet, ami majd több fiatalt tud megnyerni a sportágnak.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Hegedűs Barbara alpolgármester, a körzet egyéni önkormányzati képviselője is a közös munkát hangsúlyozta, mint mondta a VKSZ Zrt-vel együttműködve az önkormányzat folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy segíthesse a jégkorongosok törekvéseit. Hozzátette: a leendő csarnok Dózsaváros oktatási intézményei számára is új lehetőségeket teremt majd. 

A jégcsarnokot a tervek szerint még ebben az évben birtokba vehetik a fiatalok.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! jégkorong Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! A Rampage ezüstéremmel zárta a női jégkorong U25 A-bajnokságot. A veszprémi csapat az osztrák liga négyes döntőjébe is bejutott, ahol a negyedik pozícióban zárt. A klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián megkeresésünkre a játékosokat méltatta, akik az idény során kettőzőt erővel dolgoztak. 2024. április 16. 13:20 Szárnyalnak a veszprémi hokisok! Rampage Szárnyalnak a veszprémi hokisok! A Jéglovagok U12-es csapata a Magyar Kupában négyes döntőt, míg a Rampage U25 finálét játszhat a hazai jégkorong-bajnokságban. A hölgyek ezt is túlszárnyalva az osztrák élvonalban is a legjobb négybe jutottak egyedüli magyar együttesként. 2024. március 19. 13:33 Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott jégkorong Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott A Veszprémi Jégcsarnok az elmúlt napokban két felkészülési mérkőzésnek is otthont adott: a házigazda Rampage mindkét alkalommal felülmúlta a török jégkorong-válogatottat. 2024. február 15. 14:55 Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Veszprémi Jégcsarnok Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Hatalmas sikert aratott a Jégpályák Éjszakája-programsorozat Veszprémben: a Jégcsarnokban meghirdetett eseményekre több mint félezren látogattak ki az elmúlt hétvégén. 2024. január 22. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.