Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Útszakasz újult meg Bándon

2020. július 28. 4:00
A Magyar Falu Program keretében 1 km hosszan, Bánd településhatárától a Kakukk vendéglőig újított fel útszakaszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kormány által indított Magyar Falu program finanszírozásából valósult meg 1 kilométernyi útszakasz-felújítás Bándon. A településhatártól a Kakukk vendéglőig tartó beruházás költsége 45 millió forint volt, a munkálatok az előkészítéstől kezdve az utómunkálatokig két hétig tartottak.

A felújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János a csütörtök délelőtti átadón közölte: összesen 1065 folyóméter hosszon avatkoztak be, a profilmarás után 5 cm vastag aszfaltréteget építettek be. A társaság a megyében összesen 1630 kilométernyi utat kezel.

Bánd polgármestere, Steigervald Zsolt szerint egy rég várt beruházás valósult meg a Magyar Falu Programnak köszönhetően, amely azért különösen fontos, hisz a jövőben ezen az útszakaszon vezet majd a Veszprém felé tartó kerékpárút.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu programról elmondta: az idei évben első körben 50 milliárd forintból újultak meg utak országszerte. Ezt az összeget később 7 milliárd forinttal megnövelték, így a bándi beruházást is végre tudták hajtani. Hangsúlyozta: a Magyar Falu Program nagy lehetőség a települések számára, csak Bánd tavaly több mint 18 millió forintból fejlesztett, idén pedig mintegy 15 millió forintot nyert az önkormányzati közösségi tér kialakítására.

- Mindegyik pályázati kiírással az a cél, hogy a helyiek életminőségét növeljük és vonzóvá tegyük a vidéki életet - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén 10 milliárd forint értékben írnak ki pályázatokat a Magyar falu programban Idén még legalább két, egyenkénkt 5 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása várható a Magyar falu programban - közölte Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön. 2024. január 25. 18:01 Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Öt település, öt intézménye újult meg a Magyar Falu Program keretében Csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Veszprémi Tankerületi Központ, amelynek keretében a Magyar Falu program támogatta ,,Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése" elnevezésű projekt eredményeiről számoltak be.   2023. december 15. 16:43 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.