Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Mélygarázsokkal kellene enyhíteni a parkolóhely-hiányt

2020. július 28. 4:00
Büntetés helyett a lehetőségek megteremtésével kell kezelni a város parkolási problémáit – erről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A politikus rámutatott: Veszprém parkolási helyzete ellehetetlenült, vannak területek – példaként saját választókerületéből a Deák iskola és az evangélikus óvoda környékét említette –, ahol még egy kevésbé zsúfolt hétköznap délelőtt is vadászni kell a parkolóhelyekre. Mint mondta, fel kell tárni a parkolóhely-bővítés lehetőségeit, de mindezt elsősorban nem a zöldterületek és közösségi terek kárára kell tenni: inkább többszintes, föld alatti parkológarázsokban kellene gondolkodni. 

Gerstmár hozzátette: a Haszkovó lakótelepen élők is szembeszülhetnek a problémával, hogy a későn hazaérőknek már nem jut megállóhely, ezért sokan a füvön hagyják a kocsit. Ezt visszaszorítandó módosított rendeletet múlt hónapban az önkormányzat közgyűlése, ami révén büntethető lesz a parkok nem rendeltetésszerű használata: ez októbertől százezer forintig terjedő bírságot jelenthet. 

Az LMP képviselője pozitívan nyilatkozott arról, hogy a városi parkolókat kezelő VKSZ Zrt. vizsgálja a parkolókapacitás-növelés lehetőségeit, ezt azonban megkésett intézkedésnek tartja, és mint fogalmazott, mielőbb meg kell találni a megfelelő helyszíneket és finanszírozási formákat a helyzet kezelésére. Ugyanakkor a politikus azt is megjegyezte, hogy a valódi megoldás a gépjárművek számának csökkentése lenne. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.