Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mélygarázsokkal kellene enyhíteni a parkolóhely-hiányt

2020. július 28. 4:00
Büntetés helyett a lehetőségek megteremtésével kell kezelni a város parkolási problémáit – erről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A politikus rámutatott: Veszprém parkolási helyzete ellehetetlenült, vannak területek – példaként saját választókerületéből a Deák iskola és az evangélikus óvoda környékét említette –, ahol még egy kevésbé zsúfolt hétköznap délelőtt is vadászni kell a parkolóhelyekre. Mint mondta, fel kell tárni a parkolóhely-bővítés lehetőségeit, de mindezt elsősorban nem a zöldterületek és közösségi terek kárára kell tenni: inkább többszintes, föld alatti parkológarázsokban kellene gondolkodni. 

Gerstmár hozzátette: a Haszkovó lakótelepen élők is szembeszülhetnek a problémával, hogy a későn hazaérőknek már nem jut megállóhely, ezért sokan a füvön hagyják a kocsit. Ezt visszaszorítandó módosított rendeletet múlt hónapban az önkormányzat közgyűlése, ami révén büntethető lesz a parkok nem rendeltetésszerű használata: ez októbertől százezer forintig terjedő bírságot jelenthet. 

Az LMP képviselője pozitívan nyilatkozott arról, hogy a városi parkolókat kezelő VKSZ Zrt. vizsgálja a parkolókapacitás-növelés lehetőségeit, ezt azonban megkésett intézkedésnek tartja, és mint fogalmazott, mielőbb meg kell találni a megfelelő helyszíneket és finanszírozási formákat a helyzet kezelésére. Ugyanakkor a politikus azt is megjegyezte, hogy a valódi megoldás a gépjárművek számának csökkentése lenne. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Január végéig ingyenesen lehet használni a belváros legújabb parkolóját az egykori Szikvíz helyén. 2023. december 22. 11:25 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   2023. december 8. 21:50 Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben parkolás Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben Veszprémben minden nap születnek győztesek. Ők azok, akiknek sikerül parkolóhelyet találni a belvárosban. De valóban az az igazi győzelem, ha a piros zónában le tudjuk rakni az autót? Megvizsgáltuk a veszprémi belvárosi parkolóhelyzetet kifejezetten a pénztárca szempontjából. 2023. október 18. 12:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.