Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Drogtanya működött egy belvárosi társasházban

2020. július 20. 5:02 // Forrás: Magyarország Ügyészsége
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 22 éves férfival és 24 éves társával szemben, akik Veszprém egyik belvárosi társasházában árulták a drogot – tájékoztatott az ügyészség.

A vádirat szerint a fiatalabb elkövető már 2018-ban fogyasztott és értékesített kábítószert, majd 2019 tavaszától a bérelt veszprémi lakásban folytatta tevékenységét, és mások mellett az akkori lakótársának is juttatott a szerekből. Miután az albérlőtárs látta, hogy a férfi kiterjedt vevőkörrel rendelkezik, távozott a lakásból, helyére pedig a 24 éves vádlott költözött.

A két férfi ezek után közösen szerezte be és árulta a kábítószert. A vádlottak a speed porhoz és a marihuánához részben Hollandiából jutottak hozzá, részben belföldön vásárolták meg, majd azt elsősorban Veszprémben, az albérletükben adták el. Volt olyan vevőjük, akinek hajvágásért cserébe adták a kábítószert, de előfordult olyan is, hogy a 22 éves vádlott egyik ismerőse Zircen ingyenesen kapta a drogot. Az ügynek ez a férfi és egy másik elkövető is a vádlottja, mivel a megszerzett kábítószert utóbb maguk is továbbadták, így csekély mennyiségű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége miatt kell felelniük.

A rendőrök 2019. október végén jelentek meg a veszprémi lakásban, és a szemle során jelentős mennyiségű, értékesítésre szánt kábítószert foglaltak le.

Az ügyészség a vádiratában a két kábítószerrel kereskedő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat, vagyonelkobzást, a 24 éves férfival szemben pedig pénzbüntetés kiszabását is indítványozta azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerésük esetére mértékes indítványt terjesztett elő, mely szerint a 22 éves elkövetővel szemben 9 év, míg társával szemben 8 év fegyházbüntetés kiszabását látja szükségesnek. A csekély mennyiségű kábítószer átadásával vádolt két másik elkövetővel szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyeletük elrendelésére tett indítványt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.