Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Késsel fenyegetőzve raboltak ki egy fiatalt Berhidán

2020. július 15. 12:00 // Forrás: Magyarország Ügyészsége
A Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt őrizetbe vett két várpalotai férfi letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál.

A megalapozott gyanú szerint az idősebb, 29 éves elkövető 2020. július 9-én hajnalban, az egyik berhidai autóbuszmegállóban szólította fel a hazafelé tartó 16 éves sértettet, hogy adja oda neki a mobiltelefonját. Ezt olyan fenyegetően tette, hogy a fiatal fiú félelmében átadta a készüléket, majd amikor vissza akarta kérni, a férfi egy zsebkést vett elő és közölte, hogy nem fél a börtöntől, nem adja vissza a telefont.

(illusztráció)(illusztráció)

Ezek után a sértett az elkövetővel a faluközpontba tartott, ahol a mobilját mégis visszakapta. Itt találkoztak a másik gyanúsítottal, egy 21 éves férfival. Röviddel a találkozást követően az idősebb férfi újból elkérte a telefont, amelyet a sértett a történtek miatt átadott, majd amikor próbálta visszakérni, a fiatalabb férfi megfenyegette, hogy előveszi a kést. Ennek hatására a sértett már nem tett több kísérletet a telefon visszaszerzésére.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek és jelenleg mindkettőjükkel szemben több más büntetőeljárás is folyamatban van.

Az ügyészség indítványa szerint mindkét elkövetővel szemben fennáll a szökés veszélye és ezért, valamint az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokoltnak látta az elkövetők letartóztatásának elrendelését.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve a két gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A védelmi fellebbezések miatt a végzés nem végleges.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.