2020. október 23.
//
Gyöngyi névnap

Új, egyedi játékelemekkel bővült a Sobri Jóska Élménypark

Két új játékkal gazdagodott a kislődi Sobri Jóska Élménypark, így az idelátogatókat már közel ötven játékelem várja a Bakony szívében. Az Európában is egyedülálló Airbike és Extrém hinta összesen négy új munkahelyet teremtett a kalandparkban. Az ünnepélyes átadóra pénteken került sor, ahol az is kiderült, hogy hogyan segíti a kislődi élménypark a megyei kórházat.

A játékokat a kalandpark saját forrásból fedezte, a kivitelezést a Cziráki Adventures Team végezte el, közel fél éven keresztül. Az átadón jelen volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy Közép-Európában is egyedülálló és az egyik legnagyobb kalandpark a Sobri. A képviselő kiemelte, hogy az az innovatív gondolkodás, amit a tulajdonosok képviselnek, a játékokban is megjelenik, ezért is olyan kedvelt kikapcsolódási helye a családoknak és baráti társaságoknak a kislődi pálya.

A komplexum üzemeltetői részéről Jáger Balázs ügyvezető elmondta, hogy az Európában egyedülálló Airbike egy kétszázötven méter hosszúságú, tizenegy méter magas függő bringapálya, ahol egyszerre tíz kalandor tekerhet át a levegőben a tó felett. A játékidő öt-tíz perc, összesen tizenkét bicikli várja a vállalkozó kedvű természetbarátokat. Az extrém hinta tizenegy méter magasból indul, amelynek kilenc méter a legmagasabb kilengési pontja. Az öt-hat perces játékidőt egy időben három bátor látogató tudja kihasználni.

Az ügyvezető továbbá kiemelte, hogy jótékonyság jegyében a bob pálya aznapi bevételét felajánlották a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára.

Céljuk, hogy a saját eszközeikkel támogassák a járványhelyzetben a kórház dolgozóit. A felajánláson felül húsz darab karszalagot is biztosítanak az egészségügyi dolgozóknak, amelyet tetszőlegesen felhasználhatnak – tájékoztatott az ügyvezető, aki Lippai Norbert kórházigazgatónak adta át a felajánlást.

A 2009 júliusa óta üzemelő komplexumban folyamatosak a fejlesztések. Sok más mellett drótkötélpálya, hajócsúszda, hófánk és bobpálya is színesíti a kínálatot. Az üzemeltetők a játékok tervezésénél minden korosztály igényeire gondoltak, a legkisebbektől a felnőttekig, mindenki megtalálja kedvenc élményelemét.

A harminchat hektár alapterületű komplexumot családok, baráti társaságok, cégek, kalandra vágyó fiatalok és idősebbek számára álmodták meg, ezt bővítik folyamatosan. Mára a szolgáltatásaik között többféle szálláslehetőség és széles gasztronómiai kínálat is szerepel.

Az élménypark így osztálykirándulásokhoz, valamint céges rendezvényekhez, családi eseményekhez (születésnap, esküvő) is alkalmas helyszínt kínálhat, az üzemeltetők tapasztalatai szerint pedig sokan élnek is ezekkel a lehetőségekkel.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a park saját trénereket is foglalkoztat, akik segítenek lebonyolítani a közös csapatépítő játékokat.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Meghalt 47 beteg, 2066-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 47 beteg, 2066-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Elhunyt negyvenhét, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2066 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Október 23. - Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt
Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
Minden rendezvényen kötelező a maszk péntektől
Minden rendezvényen kötelező a maszk péntektől
Szabadtéren és sporteseményen is.
Csopak kikötőjéért csaknem 900 millió forintot ajánlottak
Csopak kikötőjéért csaknem 900 millió forintot ajánlottak
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője.
1956-os tények a lábjegyzetből
1956-os tények a lábjegyzetből
Hol dördültek el az első fegyverek 1956-ban? Ki nevezte először szabadságharcnak a felkelést? Mit mondott Nagy Imre utolsó szó jogán kivégzése előtt? Hogyan menekült el egy Debrecen méretű város lakossága az országból? Tények és érdekességek a forradalom és szabadságharcról, amelyekről kevesebb szó esik.