Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

VEDAC: Kövér Fanni vezeti az európai ranglistát

2020. június 16. 12:00
A Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club fiatal kiválósága, Kövér Fanni – korábbi legjobb eredményét jócskán megjavítva – 48,13 méterre vetette a diszkoszt szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség szegedi versenyén. Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa ezzel az eredménnyel átvette a vezetést az ifjúsági európai ranglistán is.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) négyállomásos régiós versenysorozatának első megmérettetésére a Tisza-parta utaztak szombaton a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) növendékei. A Szegedi Vasutas Sport Egyesület pályáján rendezett dobóversenyen Mozsdényi Dávid tanítványainak a saját egyéni csúcsaik felülmúlása volt az elsődleges céljuk.

A kihívást pedig sikerrel teljesítette a junior korosztályban versenyző Strigencz Zalán, illetve az ifik mezőnyében szereplő Kövér Fanni is. Előbbi atléta jó két méterrel, míg utóbbi tehetség több mint három méterrel hajította távolabb a diszkoszt korábbi legjobb eredményénél. Ami azt jelenti, hogy Zalán 1,75 kg-os szerrel 54,30 métert dobott, míg ​Fanni 1000 grammos diszkosszal 48,13 métert jegyzett.

A tizenhat éves Kövér Fanni előtt fényes jövő áll - Fotó: Mozsdényi DávidA tizenhat éves Kövér Fanni előtt fényes jövő áll - Fotó: Mozsdényi Dávid

Kövér Fanni csúcsával egyébként nem csak saját magát múlta felül:

eredményével az ifjúsági világranglista negyedik helyére lépett elő, míg a korosztályos európai ranglistán átvette a vezetést!

A vehir.hu megkeresésére Mozsdényi Dávid reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben ismét túlszárnyalja önmagát Kövér Fanni, ugyanis a világranglista első helyétől sincsenek sokkal lemaradva, ahogy a kenyai junior világbajnokság szintjétől sem.

"Ha csak a vírushelyzet nem szól közbe, akkor a szövetségek ősszel megtarthatják a kenyai junior világbajnokságot is, amelynek a szintjétől az ifjúsági korosztályú Kövér Fanni egyelőre mindössze 83 centiméterrel marad el. Nemcsak egyesületünk könyvelhetné el hatalmas sikernek a kijutást: országos szinten sem volt korábban sok példa arra, hogy egy 16 éves tehetség a 19 évesek között mérethesse meg magát világversenyen. Ismerem Fannit, sokkal erősebb, és sokkal többre képes, mint azt ő gondolná! Elérjük a célunkat, lelkiismerettel folytatjuk a munkát!"

 – hangsúlyozta az edző.

Kapcsolódó cikk
Az edzésterv mindig legyen kész
Megfogtam a kezét, és legbelül elbúcsúztam... Öt éve, hogy az egyetlen edzőm, édesapám már nincs köztünk. Azóta sűrűn fel-fel pillantok az égre, hogy köszönetet mondjak neki azért, amit a veszprémi dobóatlétikáért tett, és amit végül itt hagyott nekem. Csak remélni tudom, hogy büszke lenne rám! – fejezte ki reményét Mozsdényi Dávid, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője, edzője.
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.