Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

A tehetséges diákok köszöntését támogatta a képviselő

2020. június 18. 4:00
A Deák Ferenc Iskola eredményes diákjai számára Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő 30 ezer forintos adományt juttatott el az iskolai alapítványán keresztül.

A mai napon véget ér a 2019/2020-as tanév. A járványhelyzet miatt azonban nem kerülhet sor a hagyományos évzáró rendezvényekre. A kiemelkedően teljesítő diákok viszont most is megérdemlik az elismerést. A veszélyhelyzet és a hozzá kapcsolódó kormányzati döntések hatására bekövetkezett változások miatt a tavasz folyamán módosult Veszprém 2020. évi költségvetése. Kivezetésre került – többek között – az úgynevezett képviselői keret is, így abból nem volt lehetősége a képviselőknek erre a célra sem javaslatot tenni. A 2. választókerület önkormányzati képviselőjeként ezért 30.000 forintos adományt juttattam el az eredményes diákok köszöntésének támogatására a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskoláért Közhasznú Alapítványnak

- áll a képviselő közleményében.

A képviselő továbbá megjegyzi, hogy az elmúlt időszakban ugyan megtörtént az intézmény felében a nyílászárók cseréje. így is szükséges további fejlesztés. Mivel az intézmény fenntartója az állam, Gerstmár módosító indítványt nyújtott be a 2021. évi központi költségvetéshez, amely 80 millió forintot irányoz elő a feladatra.

A Deák Ferenc Általános Iskolán egyébként több energetikai korszerűsítés is történt, többek közt napelemrendszert hoztak létre az épület tetején.

Kapcsolódó cikk
Napelemekkel gazdagodtak az iskolák
Pályázati forrásból fejlesztették a Vetési és a Deák iskolák energetikai rendszerét.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.