Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Állami támogatással fejleszt a VESZ-MONT

2020. június 18. 4:00 // Forrás: mti
Harmadik környékbeli cégként a VESZ-MONT 2000 Kft. is kormányzati támogatásban részesült a Versenyképességet Növelő Támogatási Program keretén belül. A támogatói okiratot pénteken írták alá Budapesten.

Szijjártó Péter külgadasági és külügyminiszter az eseményen hangsúlyozta, gazdasági növekedés csak teljesítményből áll elő, a teljesítmény pedig munkával jön létre, ezért a munkát és a munkahelyeket kell elsősorban az államnak támogatnia.

Mivel munkahelyek nem jönnek létre beruházások nélkül, ezért a hatékony gazdaságpolitika és a hatékony válságkezelés középpontjába a beruházó vállalatok támogatását kell helyezni - fejtette ki. Hozzátette, hogy a kormány 2010 óta ezt a gazdaságfilozófiát követi.

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá - közölte. Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a program sikere miatt hamarosan döntenek annak esetleges folytatásáról.

Pénteken újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A LISS Patrongyártó, töltő és forgalmazó Kft. 582,4 millió forintos beruházásához 282,4 millió forinttal járul hozzá a magyar állam. A VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. 506,6 millió forintos beruházásához 253,3 millió forint állami támogatást nyert el. A WAREMA PT Hungary Kft. beruházásának volumene 564,8 millió forint, amelyhez a magyar állam 282,4 millió forinttal járul hozzá.

Az ünnepélyes eseményen Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy nagyon örül neki, hogy két veszprémi vállalat után egy kisebb, ám annál innovatívabb települést székhelyéül választó cég is elnyerte a támogatást. Hozzátette, hogy büszke arra, hogy ismét egy 100%-ban magyar tulajdonú cég nyert el támogatást, így már biztos, hogy a jövő Nemesvámoson épül.

Továbbá kiemelte, hogy Magyarország Kormányának is köszönet jár, hiszen ilyen lehetőségeket biztosítva közösen gondoskodnak a cégekkel a munkahelyek megőrzéséről.

A VESZ-MONT neve immár összefort Nemesvámoséval, Zentai Tibor, a cég ügyvezetője pedig amellett, hogy a közel 190 főt foglalkoztató céget igazgatja, társadalmi elnöke a nemesvámosi Baknok Diák Sportegyesületnek.

A támogatói okiratot péntek délelőtt Pálfalvi Richárd, a VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. cégvezetője vette át Magyar Levente parlamenti államtitkártól a Külügyminisztéeriumban.

Korábban kettő másik veszprémi vállalat, a Valeo-Siemens, valamint a Balaton Bútor is nyert kormányzati támogatást fejlesztési célból.

A VESZ-MONT’2000 Kft. a hazai célgépgyártás meghatározó vállalata, berendezései világszerte több, mint 20 országban hajtják az autó-, elektronika és egészségipar motorját, vevői között olyan nagy, nemzetközi cégek találhatóak meg, mint a Continental, Valeo és a Denso. 1999-ben alapították Veszprémfajszon és a kezdeti szerény körülmények után a 2000-es évek közepétől a vállalat a tervezéstől a gyártáson át képessé vált a gépépítés komplex feladatát ellátni. A nemesvámosi telephelyre költözés után elindult a VESZ-MONT’2000 Kft. azóta is töretlen fejlődési pályája, amely eredményeként a 6 milliárd forintot meghaladó árbevétellel és több, mint 180 alkalmazottal évek óta a TOP 5 magyar automatizálással foglalkozó vállalat között foglal el előkelő helyet a tavaly 20 évessé cseperedett vállalkozás. Az ehhez vezető utat számos elismerés szegélyezi, többek között „Az Év Kisvállalkozása”, a legdinamikusabban fejlődő cégeknek járó „Pegazus díj”, vagy éppen a „TOP100 KKV” közé való bekerülés.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.