2021. január 26.
//
Vanda névnap

Állami támogatással fejleszt a VESZ-MONT

Harmadik környékbeli cégként a VESZ-MONT 2000 Kft. is kormányzati támogatásban részesült a Versenyképességet Növelő Támogatási Program keretén belül. A támogatói okiratot pénteken írták alá Budapesten.

Szijjártó Péter külgadasági és külügyminiszter az eseményen hangsúlyozta, gazdasági növekedés csak teljesítményből áll elő, a teljesítmény pedig munkával jön létre, ezért a munkát és a munkahelyeket kell elsősorban az államnak támogatnia.

Mivel munkahelyek nem jönnek létre beruházások nélkül, ezért a hatékony gazdaságpolitika és a hatékony válságkezelés középpontjába a beruházó vállalatok támogatását kell helyezni - fejtette ki. Hozzátette, hogy a kormány 2010 óta ezt a gazdaságfilozófiát követi.

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá - közölte. Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a program sikere miatt hamarosan döntenek annak esetleges folytatásáról.

Pénteken újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A LISS Patrongyártó, töltő és forgalmazó Kft. 582,4 millió forintos beruházásához 282,4 millió forinttal járul hozzá a magyar állam. A VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. 506,6 millió forintos beruházásához 253,3 millió forint állami támogatást nyert el. A WAREMA PT Hungary Kft. beruházásának volumene 564,8 millió forint, amelyhez a magyar állam 282,4 millió forinttal járul hozzá.

Az ünnepélyes eseményen Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy nagyon örül neki, hogy két veszprémi vállalat után egy kisebb, ám annál innovatívabb települést székhelyéül választó cég is elnyerte a támogatást. Hozzátette, hogy büszke arra, hogy ismét egy 100%-ban magyar tulajdonú cég nyert el támogatást, így már biztos, hogy a jövő Nemesvámoson épül.

Továbbá kiemelte, hogy Magyarország Kormányának is köszönet jár, hiszen ilyen lehetőségeket biztosítva közösen gondoskodnak a cégekkel a munkahelyek megőrzéséről.

A VESZ-MONT neve immár összefort Nemesvámoséval, Zentai Tibor, a cég ügyvezetője pedig amellett, hogy a közel 190 főt foglalkoztató céget igazgatja, társadalmi elnöke a nemesvámosi Baknok Diák Sportegyesületnek.

A támogatói okiratot péntek délelőtt Pálfalvi Richárd, a VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. cégvezetője vette át Magyar Levente parlamenti államtitkártól a Külügyminisztéeriumban.

Korábban kettő másik veszprémi vállalat, a Valeo-Siemens, valamint a Balaton Bútor is nyert kormányzati támogatást fejlesztési célból.

A VESZ-MONT’2000 Kft. a hazai célgépgyártás meghatározó vállalata, berendezései világszerte több, mint 20 országban hajtják az autó-, elektronika és egészségipar motorját, vevői között olyan nagy, nemzetközi cégek találhatóak meg, mint a Continental, Valeo és a Denso. 1999-ben alapították Veszprémfajszon és a kezdeti szerény körülmények után a 2000-es évek közepétől a vállalat a tervezéstől a gyártáson át képessé vált a gépépítés komplex feladatát ellátni. A nemesvámosi telephelyre költözés után elindult a VESZ-MONT’2000 Kft. azóta is töretlen fejlődési pályája, amely eredményeként a 6 milliárd forintot meghaladó árbevétellel és több, mint 180 alkalmazottal évek óta a TOP 5 magyar automatizálással foglalkozó vállalat között foglal el előkelő helyet a tavaly 20 évessé cseperedett vállalkozás. Az ehhez vezető utat számos elismerés szegélyezi, többek között „Az Év Kisvállalkozása”, a legdinamikusabban fejlődő cégeknek járó „Pegazus díj”, vagy éppen a „TOP100 KKV” közé való bekerülés.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Lehetsz egyszerre jó sportoló és jó szakember
Tévedés, hogy aki kimagasló eredményeket szerez a sportban, az a tanulmányaiban már nem jeleskedik. Megfelelő támogatással összeegyeztethető a két terület, és éppen ennek a hátterét fogja biztosítani a Veszprémi Szakképzési Centrumban induló Sport és tanulás program.
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
Eddig csak következtetni tudtunk létezésükre, most fizikai Nobel-díjat ért a vizsgálatuk
2020-ban a fekete lyukak hozták el három kutatónak a fizikai Nobel-díjat. A díj indoklásában mégsem szerepelt ennek a kozmológiai objektumnak az elnevezése, amire megvan a logikus válasz, ahogy arra is, hogy Stephen Hawking miért nem kapta meg soha ezt a rangos kitüntetést. Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának online konferenciáján ezekre is fény derült.
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér
Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn.
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Elegendő vakcina és sok ember beoltása után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain
Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Érdemi beleszólást szeretne az ellenzék az EKF-be
Nagyobb beleszólást szeretne a helyi ellenzék az Európa Kulturális Főváros 2023 projektbe. Hartmann Ferenc (MSZP) és Gertsmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselők a konkrét igényüket is bemutatták hétfő délelőtti közös sajtótájékoztatójukon.