2021. június 22.
//
Paulina névnap

Állami támogatással fejleszt a VESZ-MONT

Harmadik környékbeli cégként a VESZ-MONT 2000 Kft. is kormányzati támogatásban részesült a Versenyképességet Növelő Támogatási Program keretén belül. A támogatói okiratot pénteken írták alá Budapesten.

Szijjártó Péter külgadasági és külügyminiszter az eseményen hangsúlyozta, gazdasági növekedés csak teljesítményből áll elő, a teljesítmény pedig munkával jön létre, ezért a munkát és a munkahelyeket kell elsősorban az államnak támogatnia.

Mivel munkahelyek nem jönnek létre beruházások nélkül, ezért a hatékony gazdaságpolitika és a hatékony válságkezelés középpontjába a beruházó vállalatok támogatását kell helyezni - fejtette ki. Hozzátette, hogy a kormány 2010 óta ezt a gazdaságfilozófiát követi.

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá - közölte. Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a program sikere miatt hamarosan döntenek annak esetleges folytatásáról.

Pénteken újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A LISS Patrongyártó, töltő és forgalmazó Kft. 582,4 millió forintos beruházásához 282,4 millió forinttal járul hozzá a magyar állam. A VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. 506,6 millió forintos beruházásához 253,3 millió forint állami támogatást nyert el. A WAREMA PT Hungary Kft. beruházásának volumene 564,8 millió forint, amelyhez a magyar állam 282,4 millió forinttal járul hozzá.

Az ünnepélyes eseményen Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy nagyon örül neki, hogy két veszprémi vállalat után egy kisebb, ám annál innovatívabb települést székhelyéül választó cég is elnyerte a támogatást. Hozzátette, hogy büszke arra, hogy ismét egy 100%-ban magyar tulajdonú cég nyert el támogatást, így már biztos, hogy a jövő Nemesvámoson épül.

Továbbá kiemelte, hogy Magyarország Kormányának is köszönet jár, hiszen ilyen lehetőségeket biztosítva közösen gondoskodnak a cégekkel a munkahelyek megőrzéséről.

A VESZ-MONT neve immár összefort Nemesvámoséval, Zentai Tibor, a cég ügyvezetője pedig amellett, hogy a közel 190 főt foglalkoztató céget igazgatja, társadalmi elnöke a nemesvámosi Baknok Diák Sportegyesületnek.

A támogatói okiratot péntek délelőtt Pálfalvi Richárd, a VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. cégvezetője vette át Magyar Levente parlamenti államtitkártól a Külügyminisztéeriumban.

Korábban kettő másik veszprémi vállalat, a Valeo-Siemens, valamint a Balaton Bútor is nyert kormányzati támogatást fejlesztési célból.

A VESZ-MONT’2000 Kft. a hazai célgépgyártás meghatározó vállalata, berendezései világszerte több, mint 20 országban hajtják az autó-, elektronika és egészségipar motorját, vevői között olyan nagy, nemzetközi cégek találhatóak meg, mint a Continental, Valeo és a Denso. 1999-ben alapították Veszprémfajszon és a kezdeti szerény körülmények után a 2000-es évek közepétől a vállalat a tervezéstől a gyártáson át képessé vált a gépépítés komplex feladatát ellátni. A nemesvámosi telephelyre költözés után elindult a VESZ-MONT’2000 Kft. azóta is töretlen fejlődési pályája, amely eredményeként a 6 milliárd forintot meghaladó árbevétellel és több, mint 180 alkalmazottal évek óta a TOP 5 magyar automatizálással foglalkozó vállalat között foglal el előkelő helyet a tavaly 20 évessé cseperedett vállalkozás. Az ehhez vezető utat számos elismerés szegélyezi, többek között „Az Év Kisvállalkozása”, a legdinamikusabban fejlődő cégeknek járó „Pegazus díj”, vagy éppen a „TOP100 KKV” közé való bekerülés.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Kertvárosi egyirányúsítások: megoszlanak a vélemények a változtatásokról
Kertvárosi egyirányúsítások: megoszlanak a vélemények a változtatásokról
Az önkormányzat lakossági fórum keretében hallgatta meg a lakók véleményét. Ha újra lesz módosítás, az nem egyik napról a másikra fog megtörténni.
Tárlatvezetés az új veszprémi sportuszodában - VIDEÓ
Tárlatvezetés az új veszprémi sportuszodában - VIDEÓ
Videónkban megmutatjuk kívül és belül az új veszprémi sportuszodát. Bemegyünk a medencékhez, a szaunába, pezsgőfürdőbe, valamint megszólaltatjuk Porga Gyula, polgármestert és Ovádi Péter, országgyűlési képviselőt is a beruházásról.
Bölcsőde alapkövét tették le Herenden
Bölcsőde alapkövét tették le Herenden
A meglévő óvoda bővítményeként új épületrész épül a városban.
Elégedetlen tüntetők bénították meg a Házgyári utat
Elégedetlen tüntetők bénították meg a Házgyári utat
Az Új Kezdet Magyarország Mozgalom képviselői szerveztek tüntetést Veszprémben a Házgyári útra, amellyel megbénították az amúgy is forgalmas útszakasz közlekedését. A tüntetők az oltással és a teljes magyar politikával elégedetlenek.
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Megnyílt a veszprémi sportuszoda
Elkészült és megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt is az új veszprémi sportuszoda. Az ünnepélyes átadót hétfő délelőtt tartották, ahol bejelentették, hogy az előttünk álló hétvégén a környékbeli lakosok kedvezményesen használhatják a létesítményt, valamint a szeptembertől induló Úszó Nemzet Program részletei is kiderültek.