2021. április 12.
//
Gyula névnap

Völgyi Marcell az élvonalban bizonyíthat

Két év után – bajnoki ezüstéremmel és Hepp-kupa győzelemmel a tarsolyában – távozik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatától a kiváló erőcsatár-center.

Völgyi Marcell két szezont töltött a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatában, amely idő alatt egy bajnoki ezüstérmet szerzett az NB I/B Piros csoportjában, valamint magasba emelhette a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa trófeáját is. A 2020/21-es idényt azonban már az egy osztállyal feljebb szereplő Zalakerámia ZTE KK színeiben kezdi meg.

Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt két évet a sorainkban töltötte, arra pedig talán még inkább, hogy milyen nagy fejlődésen ment keresztül városunkban – olvasható a veszprémi klub hivatalos honlapján. A veszpremkosar.hu szerkesztői az itt töltött időszakáról kérdezték a távozó erőcsatár-centert.

– Két szezont töltöttél nálunk, hogy érezted magad Veszprémben?
– Mindkét szezonban jó emberekkel tölthettem a mindennapjaimat, akik hiányozni fognak.

– Emlékszel az első meccsedre? Milyen volt?
– A csapatot nem tudnám megnevezni, de az ezt követő győzelmi szériánk az, ami nagyobb emléket hagyott meg bennem.

Völgyi Marcell két év után távozik Veszprémből - Fotó: veszpremkosar.huVölgyi Marcell két év után távozik Veszprémből - Fotó: veszpremkosar.hu

– Ha egy momentumot kiemelhetnél az itt töltött időszakból, melyik lenne az?
– Amikor a Hepp Kupát a magasba emeljük a srácokkal és az azt követő, kötelező ünneplés az egész csapattal.

– És melyik volt a legkevésbé szép emlék?
– Ennek az ünneplésnek a másnapja (nevet).

– Közel lehetett volna a csapat a feljutáshoz idén is, ám a járványhelyzet miatt a bajnokságot lezárták. Milyen érzések vannak benned ezzel kapcsolatban?
– Óriási űr maradt bennem az első szezon után, így aztán második idényben még inkább csak a feljutás lebegett a szemem előtt, szóval rossz volt így befejezni ezt a szezont.

– Nemcsak a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, de extramunkát végezve a CBA-Veszprém akadémiájának edzésein is keményen dolgoztál. Milyen pluszt adott ez hozzá a teljesítményedhez?
– A CBA-Veszprém vezetőedzője, Arvydas Straupis mester az életben és pályán is sok tanáccsal látott el, de ezen felül sok pluszt adtak a csapattársaim is, Madár Banditól kezdve Szűcs Petiig bezárólag mindenki!

– Melyik volt a játékod azon szegmense, amelyre a legnagyobb hangsúlyt fektetted? Hogy érzed mely területeken fejlődtél a legtöbbet?
– A dobásra feküdtem rá leginkább, és ezen a mai napig dolgozom is. Starhon Kati erőnléti edzőnek köszönhetően a fizikai állapotomat mondanám legnagyobb fejlődési területnek.

– Hogy érzed, összességében mennyire sikerült elérned a céljaid Veszprémben?
– Sajnos nem sikerült, mert szerettem volna elnyerni a felsőbb osztályba való jutást.

– Egy új megmérettetés vár rád az első osztályban, a ZTE színeiben. Mik az elvárásaid magaddal szemben?
– Ez most egy következő lépcsőfok az életemben. Nagyon várom és izgatottan készülök.

– Búcsúzásként üzennél pár szót a veszprémieknek?
– Minden hazai mérkőzés nagy élmény volt. Köszönöm az összes pályán töltött percet!

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 1. 2021. április 3. 17:30 Budapest, Gabányi Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 95-83
előző események betöltése