Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Veszprém a fiatalok szemszögéből

2020. június 11. 12:00
Már magyarul is elérhető az a térkép, ami korábban a Tárd fel európai kulturális örökségedet! című projektben angolul elkészült.

Az uniós támogatással megvalósított projektben Veszprém önkormányzata Eisenstadt, Tartu és Saint-Omer városokkal, valamint a Foster Europe – Alapítvány az Erős Európai Régiókért, Várostervezési és Fejlesztési Ügynökség, a Népi Egyetem Lendva intézményekkel és szervezetekkel együttműködve készítették el a térképet, amellyel elsősorban a megyeszékhelyen, vagy a közelben élő, illetve a helyi középiskolákban vagy a Pannon Egyetemen tanulók fiatalokat szeretnék megszólítani, arra ösztönözve őket, hogy ismerjék meg jobban Veszprém város kulturális értékeit.

Ezen túl természetesen az idelátogató magyar vendégeknek is hasznos segítség lehet, ha szeretnék Veszprémet az itt élő fiatalok ajánlása alapján bejárni, a kulturális látnivalókat, kedvelt éttermeket, bisztrókat, programokat megismerni, hiszen a gazdagon illusztrált térkép rövid leírásokat is tartalmaz a múzeumoktól a fesztiválokon át a sportolási lehetőségekig. A kiadvány néhány sétaútvonalat is ajánl, amelyek a város legérdekesebb látnivalóit fűzik fel, de a Bakony és a Balaton-felvidék természeti, kulturális értékeiből, szabadidős lehetőségeiből is ízelítőt ad.

Helyi fiatalok ötletei alapján először angolul készült el a kiadvány, amelyet idén februárban mutattak be a nagyközönségnek. A térkép összeállítása folyamán a projekt más tevékenységeiben is részt vevő fiatalok több Veszprémben élő, a várost jól ismerő lakót, szakembert is meginterjúvoltak, többek között turisztikai szakértőket vagy helytörténészt. A most elkészült magyar változatban frissült és kiegészült a tartalom, például feltüntették a kerékpáros útvonalakról tájékoztatást adó táblák helyét. A fenntarthatóság jegyében – az angol nyelvű kiadványhoz hasonlóan – a térképet újrahasznosított papírra nyomtatták, 6000 példányban készült el. Az eddigi angol és magyar változat mellett hamarosan német nyelvű térképek is elérhetőek lesznek, többek között a május 30-án újra megnyíló veszprémi Tourinform Irodában, a későbbiekben pedig a Hangvillában, illetve a nyár folyamán vendégeket fogadó veszprémi szálláshelyeken, illetve a város, a Tourinform Iroda és a projekt weboldaláról. A térképek ingyenesek. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.