Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

CNC gép programozó és kezelői tanfolyam indul a Pannon Egyetemen

2020. június 3. 21:11
A Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézete „CNC gépek programozása és kezelése” témakörben tanfolyamot szervez Veszprémben. Az intenzív, heti 4+6 órás tanfolyamot a jelentkezők akár már augusztus végére sikeresen teljesíthetik.

A tanfolyam célja, hogy az azt elvégzők képesek legyenek CNC-vezérlésű eszterga- és marógépek kezelésére és programozására. A tanfolyam további célja, hogy a végzett hallgatók átfogó ismereteket és programozói gyakorlatot szerezzenek az ISO6983 (DIN 66025) nemzetközi programozói szabvány, valamint a Siemens filozófián (Sinumerik 840D) alapuló CNC-programozás területén.

A tanfolyam kiemelten gyakorlatorientált, melynek fő jellegzetessége, hogy a gyakorlati foglalkozások során a résztvevők párhuzamosan 6 CNC gépen fognak dolgozni (gépenként max. 2 fő). A tanfolyam elvégzését követően a résztvevők vizsgát tesznek, minősítést és tanúsítványt szerezhetnek a tanfolyam elvégzéséről.

A képzés ideje:
30 óra elmélet és 90 óra gyakorlat (összesen 120 óra)

A képzés ütemezése:
Keddenként 16:30 - 19:45 (4×45 perc), péntekenként 14:30 - 19:30 (6×45 perc)

A tanfolyam eszközháttere:

  • 6 oktató CNC megmunkáló központ
  • 2 nagyméretű oktató CNC megmunkáló központ
  • 1 CNC esztergagép
  • 12 számítógép, CNC programozó szoftverekkel (ISO6983 szabványhoz tartozó és a Siemens filozófián alapuló programozási alapismeretek elsajátításához)

A tanfolyam minimum 8 fő jelentkezési esetén indul, maximális létszám 12 fő.

A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik.

A tanfolyam helyszíne:
Pannon Egyetem, Gépészmérnöki Intézet (8200 Veszprém, Egyetem utca 10.)

A képzés nem ad OKJ-s végzettséget, a képzés nem iskolarendszerű és nem ingyenes tanfolyam.

A tanfolyam összköltsége:
230.000 Ft + ÁFA (az összköltség tartalmazza az órákon való részvételt, a számítógépek és CNC gépek használatát, valamint a vizsgadíjat). A Pannon Egyetem jelenlegi és volt hallgatói részére 10% kedvezményt biztosítunk. Részletfizetési lehetőségekről a megadott elérhetőségeken lehet érdeklődni.

A tanfolyam kezdete:
2020. június 19.

Jelentkezési határidő:
2020. június 15.

Jelentekezkés és további információ:
Dr. Gyurika István, tanszékvezető egyetemi docens
Telefonszám: (+36 20) 476-1909
Email cím: gyurika@almos.uni-pannon.hu

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.